Με το βλέμμα στραμμένο στο Τόκιο η προολυμπιακή ομάδα Ταε Κβον Ντο της χώρας μας – Η αποστολή βρίσκεται στην Κοζάνη για δεκαήμερη προετοιμασία

6 Min Read

Του Σωκράτη Μουτίδη

Στην Κοζάνη βρίσκεται από την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου η προολυμπιακή Ομάδα Ταε Κβο Ντο της χώρας μας η οποία προετοιμάζεται για την Ολυμπιακή πρόκριση που θα γίνει τον Μάϊο την Σόφια. Πρόκειται ουσιαστικά για μια «επανεκκίνηση» της ομάδας η οποία λόγω της πανδημίας πέρασε δύσκολα και γιατί τα ταξίδια της έγιναν μετ΄ εμποδίων όλους αυτούς τους μήνες αλλά και γιατί έπεσε «θύμα» κορωνοϊού πριν λίγους μήνες στην Γαλλία με αποτέλεσμα να σταματήσει τις προπονήσεις.
Η ομάδα θέλησε να «επανεκκινήσει» σε ένα ασφαλές και ελεγχόμενο περιβάλλον. Η Κοζάνη και το ΔΑΚ, το οποίο είναι κλειστό αυτήν την περίοδο, ήταν η ιδανική λύση που επέλεξαν οι Ομοσπονδιακοί Προπονητές Χρήστος Αλμασίδης και Θοδωρής Ζηνέρης με την Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό να εγκρίνει το αίτημα. Ακολούθησαν όλες οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και μοριακά τεστ προκείμενου οι τέσσερις αθλητές και αθλήτριες μέλη της ομάδας και ακόμη τέσσερις αθλητές και αθλήτριες βοηθοί και οι δυο προπονητές να βρεθούν στην πόλη και να ξεκινήσουν την προετοιμασία τους η οποία θα διαρκέσει συνολικά δέκα μέρες.

Στην μέση: ο Αντιπρόεδρος της ΕΛΟΤ Θόδωρος Θεοδωρίδης ανάμεσα από τους ομοσπονδιακούς προπονητές Θοδωρή Ζηνέλη και Χρήστο Αλμασίδη

«Είμαστε σε ένα προπονητικό στάδιο που επαναπροσδιορίζουμε τους στόχους μας λόγω της πανδημίας. Οι αθλητές είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση και πιστεύουμε πως σε πέντε μήνες από τώρα στην πρόκριση η ομάδα θα είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση. Προφανώς και υπάρχει κούραση από την όλη κατάσταση και σωματικά και ψυχικά όμως το ίδιο ισχύει για όλους τους αθλητές του κόσμου που αποτελούν τους αντιπάλους μας άρα ξεκινάμε όλοι από τον ίδιο παρανομαστή. Οι διαφορές μας είναι οριακές και πιστεύω πως θα δούμε Έλληνες αθλητές στο ταεκβοντο στο Τόκιο» είπε ο Ομοσπονδιακός Προπονητής Θοδωρής Ζηνέλης.
Με την σειρά του ο Ομοσπονδιακός Προπονητής Χρήστος Αλμασίδης, ο οποίος είναι από την Κοζάνη, εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του που επιλέχθηκε η Κοζάνη για αυτήν την φάση της προετοιμασίας και εξέφρασε την ελπίδα πως και άλλες ομάδες άλλων αθλημάτων θα πράξουν το ίδιο. «Για εμάς είναι πολύ σημαντικό που η πρόκριση παρατάθηκε από τον Ιανουάριο για τον Μάιο γιατί θα έχουμε ακόμη περισσότερο χρόνο να διορθώσουμε λάθη και να προετοιμαστούμε καλύτερα. Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα προκριθούμε και μάλιστα γιατί όχι και τα τέσσερι μέλη της ομάδας να βρεθούν στο Τόκιο γιατί πραγματικά είναι αξιόλογοι και έχουν τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένας αθλητής για να αγωνιστεί σε Ολυμπιάδα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αλμασίδης.

Αισιοδοξία για το εισιτήριο για το Τόκιο

Οι δυο αθλήτριες Νάσια Μητσοπούλου και Φανή Τζέλη και οι δυο αθλητές Αποστόλης Τεληκωστόγλου και Κωνσταντίνος Χαμαλίδης, εκφράζουν την αισιοδοξία τους για πρόκριση στην Ολυμπιάδα του Τόκιο το 2021.
«Το γεγονός ότι άλλαξε η ημερομηνία της πρόκρισης κάνει καλύτερα τα πράγματα γιατί είχαμε ζητήματα με τον κορωνοϊό και ατυχίες στην Γαλλία που κολλήσαμε κορωνοϊό και μας έκοψε την φόρα όπως ήταν φυσικό. Το ξεκίνημα που κάνουμε από εδώ από την Κοζάνη είναι πολύ καλό, είμαστε καλά, νιώθουμε καλά και πιστεύω πως θα είμαστε έτοιμοι όταν έρθει η ώρα» τονίζει η Νάσια Μητσοπούλου.

Η αθλήτρια Νάσια Μητσοπούλου

Στο ίδιο μήκος κύματος και την ίδια αισιοδοξία έχει και η Φανή Τζέλη: «Μετράμε αντίστροφα πλέον και μακάρι να πάνε τόσο καλά οι προπονήσεις όπως έχουν ξεκινήσει εδώ στην Κοζάνη. Είμαι σίγουρη ότι θα έχουμε πολύ καλό αποτέλεσμα αν συνεχίσουμε σε αυτούς τους ρυθμούς και πως θα προκριθούμε» συμπληρώνει η ίδια.

Η αθλήτρια Φανή Τζέλη

Με την σειρά του ο Κοζανίτης Αποστόλης Τεληκωστόγλου παίρνει ενέργεια από το γεγονός ότι επιλέχθηκε η Κοζάνη για την προετοιμασία της Ολυμπιακής ομάδας και βάζει τα δυνατά του: «Είναι μεγάλη η πρόκληση για όλους μας. Έχουμε ξεκινήσει δυνατά και έχουμε χρόνο να γίνουμε καλύτεροι. Δεν είμαστε ακόμη στο επίπεδο που θέλουμε αλλά θα είμαστε σίγουρα στην Σόφια. Είναι θέμα χρόνου να φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο» τονίζει ο ίδιος. Πανέτοιμος ψυχολογικά δηλώνει ο Κωνσταντίνος Χαμαλίδης: «Ψυχολογικά είμαστε έτοιμοι αλλά σωματικά θα είμαστε έτοιμοι σε λίγο καιρό. Θα προετοιμαστούμε όσο καλύτερα μπορούμε για να είμαστε 100% έτοιμοι για την πρόκριση. Γιατί όχι να πάρουμε και οι τέσσερις το εισιτήριο για το Τόκιο» προσθέτει ο ίδιος.

Ο αθλητής Αποστόλης Τεληκωστόγλου

Αρωγός η ΕΛΟΤ στην προσπάθεια της ομάδας

Στο πλευρό της ομάδας και πρόθυμη να λύσει προβλήματα είναι η Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντο. Τον τελευταίο χρόνο ειδικά με τα συνεχή ταξίδια και τις δυσκολίες λόγω της πανδημίας η στήριξη της ΕΛΟΤ ήταν καθοριστική.
«Για εμάς έχει πολύ μεγάλη σημασία το τι θα εισηγηθούν οι ομοσπονδιακοί προπονητές σε όλα τα θέματα. Και για την επιλογή της Κοζάνης ως μέρος προετοιμασίας την περίοδο αυτή, θεωρήσαμε πως ήταν η καλύτερη δυνατή επιλογή για να κάνει η ομάδα τις προπονήσεις της με απόλυτη ασφάλεια. Ο Δήμος Κοζάνης αντέδρασε ακαριαία και μας έδωσε το κλειστό του ΔΑΚ για τις προπονήσεις με παράλληλη τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων» είπε ο Αντιπρόεδρος της ΕΛΟΤ Θόδωρος Θεοδωρίδης.
Για αυτές τις δέκα ημέρες όλη η ελληνική αποστολή διαμένει σε ξενοδοχείο της Κοζάνης συμπεριλαμβανομένων του Χρήστου Αλμασίδη και Αποστόλη Τεληκωστόγλου οι οποίοι δεν μένουν με τις οικογένειές τους τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Σωκράτης Μουτίδης – www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση