Με ξόρκια δεν εξαφανίζονται οι αρρώστιες

1 Min Read

Όχι ο καρκίνος δεν είναι ζώδιο. Είναι αρρώστια. Αλλά δεν είναι ούτε «επάρατος», ούτε «παλιοαρρώστια». Είναι απλά αρρώστια.
Αν μάθουμε να λέμε σωστά τα πράγματα, μαθαίνουμε και να τα αντιμετωπίζουμε σωστά. Να μην τα φοβόμαστε, να μην τα τρέμουμε, να μην τα υπερεκτιμούμε, να μην τα υποτιμούμε, αλλά κυρίως να μην πιστεύουμε ότι με κορδελάκια, συνθήματα και ξόρκια μπορούμε να αντιμετωπίσουμε.
Η επιτυχής αντιμετώπιση ενός προβλήματος, μιας ασθένειας συνδέεται άμεσα με το πως θα την ορίσουμε. Ο ορισμός είναι το ήμισυ του παντός. Αν δούμε τον καρκίνο ως κάτι τερατώδες απο την αρχή, η αρχική αυτή αίσθηση θα ορίσει τη συμπεριφορά μας και σε όλα τα επόμενα στάδια.
Είναι σημαντικό, λοιπόν, να μάθουμε να μιλάμε ανοιχτά και χωρίς «ταμπού» για κάποιες ασθένειες, μεταξύ των οποίων και ο καρκίνος. Κυρίως, όμως, να δίνουμε έμφαση στην πρόληψή τους, μέσα απο την έγκαιρη ενημέρωση.
Βάζοντας τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση και επιλέγοντας ένα ρεαλιστικό τρόπο αναφοράς, κάνουμε ένα πολύ σημαντικό βήμα για τη σωστή αντιμετώπισή τους.
Όλα τα υπόλοιπα, κορδέλες, ξόρκια και παγκόσμιες ημέρες, είναι ένας πολύ καλός τρόπος μάρκετινγκ της πρόληψης που θα πρέπει, όμως, να συνοδεύεται και απο τις ανάλογες πράξεις.

Ιωάννα

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση