Μέχρι 9 άτομα στα οικογενειακά τραπέζια τα Χριστούγεννα

2 Min Read

Συγκεκριμένο αριθμό ατόμων έθεσε η κυβέρνηση για τα οικογενειακά τραπέζια φέτος τα Χριστούγεννα, προκειμένου να μην υπάρξει συνωστισμός και διασπορά του κορονοϊού. Το γεγονός γνωστοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών το μεσημέρι της Δευτέρας.

Ο κ. Πέτσας ανέφερε πως καταγράφεται μια σταθεροποίηση των κρουσμάτων, ωστόσο διευκρίνισε πως με αργά βήματα θα γίνει το άνοιγμα της χώρας, αφού και ο ρυθμός μείωσης τους είναι αργός.

Σε ερώτηση σχετικά με τα μέτρα που θα ισχύσουν τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε: «Είναι ένα θέμα του σχεδιασμού, επαφίεται στην ατομική ευθύνη των πολιτών. Οι συναθροίσεις είναι πηγή διασποράς, θέλουμε μείωση της διασποράς για να πάρουμε τη ζωή μας πίσω» είπε.

«Καταλαβαίνουμε την ανάγκη να δούμε αγαπημένα μας πρόσωπα, αλλά όλοι στην ελληνική κοινωνία αντιλαμβανόμαστε ότι αυτό πρέπει να γίνει με ασφάλεια», σχολίασε, λέγοντας πως η αποφυγή των συναθροίσεων είναι το κλειδί για να αποφύγουμε ένα πισωγύρισμα.

«Να περάσουμε τις γιορτές μαζί με τις οικογένειες μας ή άλλη μια οικογένεια ή μέχρι εννέα άτομα», τόνισε. Άλλωστε, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δηλώσει ότι «πρέπει, πάση θυσία, να αποφύγουμε τις συνάξεις στα σπίτια, είναι ο πλέον επικίνδυνος τρόπος μετάδοσης του ιού, θα επιτρέψουμε μόνο μία συν μία οικογένεια για τις γιορτές, διαλέχτε με ποια οικογένεια θέλετε να περάσετε τις γιορτές, σε αυτό το σημείο θα είμαστε πολύ αυστηροί».

Έθνος

Μοιραστείτε την είδηση