Μέγα λάθος κ. Χρυσοχοίδη

3 Min Read

Συμβαίνει κ. Χρυσοχοίδη να σας περιβάλω με την συμπάθεια και την εμπιστοσύνη μου στις ικανότητες σας. Ακριβώς γι’ αυτό με στεναχώρησε ιδιαιτέρως η ανάρτηση σας, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, όπου, με ύφος απαράδεκτου πολιτικού τσαμπουκά, μας ενημερώνετε: «Σήμερα θα πάω να δω με τον δεκαπεντάχρονο γιο μου την ταινία Τζόκερ».
Είναι σαν να φτύνετε, ως προϊστάμενος υπουργός της Αστυνομίας, τους δυο αστυνομικούς που δεν είχαν άλλη επιλογή, από την στιγμή που έγινε γραπτή καταγγελία για παράβαση του νόμου, παρά να εφαρμόσουν τον νόμο.
Ναι, αν ήμουν στην συγκεκριμένη αίθουσα προβολής, θα με ενοχλούσε πράγματι να γίνεται αιφνιδιαστική διακοπή της προβολής από αστυνομικούς. Και αν είχα πλήρη άγνοια της πραγματικότητας, η αν ήμουν από εκείνους που αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα όπως τους βολεύει κάθε φορά, θα τα έβαζα με τα δυο όργανα της τάξης. Επειδή όμως συμβαίνει να γνωρίζω την πραγματικότητα και να διαθέτω κοινή λογική, αν θα έπρεπε να τα βάλω με κάποιο, ε, δεν θα ήταν οι δυο αστυνομικοί που δεν είχαν κανέναν δικαίωμα επιλογής.
Αυτές οι επιτροπές που ελέγχουν προληπτικώς τις κινηματογραφικές ταινίες και τις τηλεοπτικές σειρές, προκειμένου να αποφανθούν ποιες είναι κατάλληλες για ανηλίκους και ποιες όχι, ….για πλάκα λειτουργούν;
Δεν στέκομαι καν στην συγκεκριμένη ταινία. Δεν την έχω δει. Και δεν είναι εκεί το θέμα. Αλλά στην γενική αρχή. Το αν δηλαδή πρέπει να γίνεται σεβαστή μια νομοθεσία που υπάρχει. Και επί του συγκεκριμένου θέματος η νομοθεσία δεν είναι τωρινή. Ίσχυε και επί των ημερών του κ. Τσίπρα, που τώρα κάνει επίδειξη του …προοδευτισμού του με εξυπνακίστικα σχόλια. Αλλά δεν μας λέει γιατί δεν άλλαξε τον νόμο, ώστε και οι ανήλικοι να μπορούν να απολαμβάνουν όλες τις ταινίες βίας και χυδαίες «τσόντες». Είτε είναι καλός ο νόμος, οπότε είναι ψεύτικη και υποκριτική η αντίδραση του, είτε είναι κακός οπότε πρέπει να απολογηθεί για το ότι εν τον άλλαξε.
Όσο για σας, αγαπητέ Μιχάλη, θα ήθελα να επικρατούσε βρετανικό φλέγμα στο χώρο της ελληνικής αστυνομίας. Και να «μπουκάρουν» αστυνομικοί, στον κινηματογράφο που θα πάτε με τον ανήλικο γιό σας, ώστε, με πασά τυπικότητα, να ακολουθήσει η προσαγωγή σας στο αστυνομικό τμήμα, ώστε να σας ασκηθεί η ίδια δίωξη, για «παραμέληση εποπτείας ανηλίκου», όπως συνέβη με τους γονείς της Κηφισιάς.

Μοιραστείτε την είδηση