Μεγάλες εκπτώσεις υπόσχονται οι έμποροι της Κοζάνης

4 Min Read

Σ. Δραγατσίκας: Δυσοίωνο το φθινόπωρο με τις εκλογές

Αυξημένη είναι η κίνηση αυτές τις μέρες στην αγορά της Κοζάνης, όπου ξεκίνησαν οι εκπτώσεις. Οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν ως τα τέλη του Αυγούστου, ενώ οι καταστηματάρχες υπόσχονται να κινηθούν σε υψηλά ποσοστά σε όλη τη διάρκεια της περιόδου.

- Advertisement -
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης Σάκης Δραγατσίκας

Σ. Δραγατσίκας: Στο 60% από την πρώτη εβδομάδα

Στο 60% φτάνουν από την πρώτη εβδομάδα οι εκπτώσεις, λέει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης Σάκης Δραγατσίκας. Μιλώντας στον «Χ» ο κ. Δραγατσίκας εξέφρασε αισιοδοξία για την κίνηση αυτό το δίμηνο των εκπτώσεων, λέγοντας χαρακτηριστικά πως υπάρχει επάρκεια αγαθών και προϊόντων «για όλα τα πορτοφόλια», ενώ σημείωσε πως οι εκπτώσεις ξεκίνησαν από την πρώτη μέρα δυναμικά σε όλα τα καταστήματα. «Ξεκινάμε από το 20%- 30% και φτάνουμε κατευθείαν από την πρώτη εβδομάδα στο 60%» τόνισε.

«Είναι μεγάλες οι εκπτώσεις, θεωρούμε ότι ο κόσμος θα βγει στην αγορά όλο αυτό το διάστημα, θα κάνει τη βόλτα του, θα συγκρίνει τις τιμές στα καταστήματα της επιλογής του και θα κάνει τις αγορές του» σημείωσε ο κ. Δραγατσίκας, ενώ στη συνέχεια ανέφερε πως ο Ιούλιος και ο Αύγουστος, παραδοσιακά, είναι καλοί μήνες για την αγορά.

Δυσοίωνο για την αγορά, ωστόσο, προβλέπεται το φθινόπωρο, λόγω εκλογών, όταν οι αυτοδιοικητικές  εκλογές θα πάρουν σειρά από τις εθνικές, οι οποίες έκαναν ζημιά στην αγοραστική κίνηση, σύμφωνα με τον κ. Δραγατσίκα. «Όταν υπάρχουν εκλογές, υπάρχει αναβλητικότητα στην αγορά. Όλα πηγαίνουν προς τα πίσω και θεωρώ πως αυτό θα επηρεάσει για ακόμη μια φορά αρνητικά την αγορά. Η αγορά έπαθε μεγάλη ζημιά. Ο Μάϊος και ο Ιούνιος ήταν καταστροφικοί, είναι καταστήματα τα οποία ήταν από 30% έως 50% κάτω και πλέον είναι με μηδενικό ταμείο έως και τρείς ημέρες την εβδομάδα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Συμβουλές για τους καταναλωτές

Ο κ. Δραγατσίκας συστήνει στους καταναλωτές να προσέχουν τα ποσοστά της έκπτωσης και τις τιμές που αναγράφονται στη βιτρίνα και να αντιστοιχούν σε αυτά που υπάρχουν μέσα στο κατάστημα. «Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υπάρχει αναντιστοιχία, διότι έτσι χάνουμε πελάτες και φίλους» τόνισε, ενώ συμβούλεψε όσους αντιληφθούν κάτι τέτοιο, να απευθυνθούν στο κέντρο προστασίας του καταναλωτή και να κάνουν καταγγελία. Να σημειωθεί ότι τα πρόστιμα στη συνέχεια από το τμήμα εμπορίου φτάνουν έως και το 50% του τζίρου του εκάστοτε καταστήματος. «Οι συνάδελφοι πρέπει να είναι συνεπείς προς τον καταναλωτή, γιατί πρέπει να μπορούμε να τον δούμε στα μάτια και την επόμενη ημέρα. Έχουμε προσωπική επαφή με τον πελάτη. Έχουμε φιλική σχέση, όχι απλά πελατειακή» τόνισε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου.

Σημειώνεται ότι κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης. Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να είναι ακριβής. Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Ενώ στις βιτρίνες θα πρέπει να αναγράφεται και στα ελληνικά η λέξη «εκπτώσεις», πέραν της αγγλικής «sales».

Την ερχόμενη Κυριακή 16 Ιουλίου τα εμπορικά καταστήματα σε όλη τη χώρα προαιρετικά θα μπορούν να είναι ανοιχτά, ενώ στην πόλη μας το προτεινόμενο ωράριο προς τους καταστηματάρχες από τον Εμπορικό Σύλλογο Κοζάνης είναι 11 το πρωί με 4 το απόγευμα.

Θένια Βασιλειάδουwww.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση