Μεγάλες καταστροφές σε Δρέπανο, Οινόη και Πτελέα από την χαλαζόπτωση της προηγούμενης εβδομάδας

1 Min Read

Μεγάλες καταστροφές σε παραγωγές προκάλεσε η τελευταία χαλαζόπτωση την περασμένη Παρασκευή σε πολλές περιοχές της Κοζάνης και ιδιαίτερα σε Δρέπανο, Οινόη και Πτελέα. Οι παραγωγοί δηλώνουν ιδιαίτερα απογοητευμένοι από τις ζημιές που προκλήθηκαν και περιμένουν απο τον ΕΛΓΑ την καταγραφή και την  αποζημίωσή τους.
Ωστόσο, σε κάποιες περιπτώσεις ο ΕΛΓΑ φαίνεται να θεωρεί ότι οι καταστροφές δεν ήταν τόσο μεγάλες με τους παραγωγούς να εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους.
«Ευελπιστούμε να σώσουμε την παραγωγή μας. Δεν ήταν μια συνηθισμένη χαλαζόπτωση, μάλλον η κλιματική αλλαγή είναι γεγονός. Περιμένουμε τους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ να κάνουν τις εκτιμήσεις τους» λέει ο Νεόφυτος Αγγελίδης, παραγωγός σκόρδου.
Απο την πλευρά του ο πρόεδρος των νέων αγροτών και αγροκτηνοτρόφος Λεωνίδας Αρνίδης αναφέρει πως η ζημιά ήταν άνευ προηγουμένου, μετά την έντονη χαλαζόπτωση με περίπου 15 πόντους χαλάζι. «Η καταστροφή είναι ολική, στο κριθάρι έχει μείνει μόνο το άχυρο» λέει χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως «περιμένουμε την άμεση καταγραφή και την άμεση αποπληρωμή της ζημιάς. Χρειαζόμαστε την ανταπόδοση και την αναγνώριση ότι έχουμε δίκιο».

Επιμέλεια Δημήτρης Στραβού

Μοιραστείτε την είδηση