Μεγάλη νίκη των κατοίκων Βελβεντού και Σερβίων η απόσυρση του αιολικού στα Πιέρια

2 Min Read

Ακόμα μια μεγάλη νίκη του Κινήματος και των Κατοίκων της Περιοχής Σερβίων Βελβεντού επιτεύχθηκε με την ακύρωση εγκατάστασης 13 ανεμογεννητριών στην κορυφογραμμή των Πιερίων στη θέση «ΣΚΟΤΕΙΝΟ –ΦΛΑΜΠΟΥΡΟ – ΑΒΔΕΛΑ – ΤΟΥΡΛΑ» μέγιστης ισχύος παραγωγής 44,85 MW.

Συγκεκριμένα, η Εταιρεία «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε.» -κάτω από την πίεση των αγώνων των κατοίκων της περιοχής- απέσυρε τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, ακυρώνοντας οριστικά το έργο. 

- Advertisement -

Η νίκη αυτή έρχεται να προστεθεί στις μεγάλες νίκες των κατοίκων της Δυτικής Μακεδονίας, του περιβαλλοντικού κινήματος και της αλληλεγγύης μεταξύ πολιτών και φορέων, όπως συνέβη και στις περιπτώσεις της Καλαμιάς, του Νυμφαίου, της λίμνης Πολυφύτου, καθώς και της ακύρωσης κατασκευής χωματερής αμιάντου στα πρώην ΜΑΒΕ.

Θεωρίες όπως αυτή της «αναποτελεσματικότητας των αγώνων» και του αήττητου  των Ενεργειακών ομίλων κουρελιάζονται από την ισχυρή θέληση των οργανωμένων αγωνιστών να προστατέψουν τον τόπο τους και το φυσικό περιβάλλον.

Η «Αριστερή Συμπόρευση για την ΑΝΑΤΡΟΠΉ στη Δυτική Μακεδονία» έδωσε από την πρώτη στιγμή το ΠΑΡΩΝ και σ` αυτόν τον αγώνα, στηρίζοντας αποφασιστικά το δίκιο των αγωνιζόμενων κατοίκων της περιοχής.

Ο αγώνας συνεχίζεται, συντονίζεται και εντείνεται με στόχο:

  • Να Ακυρωθούν όλα τα περιβαλλοντοκτόνα έργα των βιομηχανικών ΑΠΕ στη Δυτική Μακεδονία. 
  • Να ξηλωθούν όλες οι Β.ΑΠΕ που αντισυνταγματικά έχουν εγκατασταθεί σε περιοχές NATURA και σε Εθνικούς Δρυμούς.
  • Να σταματήσουν πλέον όλες οι εγκαταστάσεις φαραωνικών βιομηχανικών εγκαταστάσεων ΑΠΕ, καθόσον τα δίκτυα και ο τόπος μας έχουν κορεστεί.

«Υπέρτατο Δημόσιο Συμφέρον» είναι μόνο η προστασία των δασών, των βουνών, των λιμνών, των ποταμών, της βιοποικιλότητας και του περιβάλλοντος.  Προκειμένου να γίνει το ρεύμα πραγματικά δημόσιο αγαθό και όχι εμπόρευμα χρειάζεται: Επανεθνικοποίηση -Κρατικοποίηση ολόκληρου του ηλεκτρενεργειακού τομέα με στόχο την πλήρη κοινωνικοποίηση. Για μια Εταιρεία Ηλεκτρισμού αποκλειστικά δημόσια, 100%, ενιαία και καθετοποιημένη, με εργατική και κοινωνική συμμετοχή στη διεύθυνση και σε όλα τα κέντρα λήψης των αποφάσεων, προσανατολισμένη στα λαϊκά συμφέροντα και μόνο. Για μια Εταιρεία Ηλεκτρισμού που θα πρωτοστατήσει, αξιοποιώντας όλες τις σύγχρονες μορφές ενέργειας με σεβασμό στην αειφορία, τη βιοποικιλότητα και την προστασία του περιβάλλοντος.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Μοιραστείτε την είδηση