Μεγάλο το ενδιαφέρον στην ημερίδα για την πρώιμη ανίχνευση των μαθησιακών διαταραχών

1 Min Read

Ημερίδα για την «πρώιμη ανίχνευση-παρέμβαση και τη μαθησιακή ετοιμότητα» πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στο Κοβεντάρειο στην Κοζάνη με πολύ μεγάλη συμμετοχή του κόσμου.
Την ιδέα της διεπιστημονικής προσέγγισης του θέματος της πρώιμης ανίχνευσης παιδιών με μαθησιακές διαταραχές είχε η προϊσταμένη του Κέντρου Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕΔΔΥ) Κοζάνης Στέλλα Γκιαούρη και όπως τόνισε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης Χάρης Τσεβεκίδης «τέτοιες εκδηλώσεις δεν είναι συχνές και ελπίζουμε να προχωρήσουμε και να κάνουμε και νέες δράσεις».
Η ημερίδα υποστηρίχθηκε από την Επιτροπή Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Κοζάνης και τον Ιατρικό Σύλλογο, ενώ ομιλητές ήταν ο παιδοψυχίατρος Θανάσης Μανακίτσας, η φυσικοθεραπεύτρια Ολυμπία Βλιαγκόφτη, η επίκουρη καθηγήτρια σχολικής ψυχολογίας Βασιλική Γιαννούλη και η ειδική παιδαγωγός-κοινωνιολόγος Μαρίνα Πατσίδου-Ηλιάδου. Συντονιστές της εκδήλωσης ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης και καρδιολόγος Χάρης Τσεβεκίδης και ο ψυχίατρος Κώστας Αραπίδης.

Μοιραστείτε την είδηση