Μέσω…εθνικής οδού στο μάθημα οι φοιτητές του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου

2 Min Read

Στο οδόστρωμα βαδίζουν οι φοιτητές του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, προκειμένου να φτάσουν στο τμήμα τους.
Ο λόγος είναι ότι ο δρόμος που περνά από μπροστά από το τμήμα τους (οδός Βερμίου) είναι χαρακτηρισμένος ως εθνική οδός και ως εκ τούτου δεν επιδέχεται παρεμβάσεων, ενώ μέχρι τώρα δεν είχε γίνει κάποια προσπάθεια συνεννόησης μεταξύ δήμου και Περιφέρειας.
Επιτέλους φαίνεται ότι μετά από πολλά χρόνια προσπαθειών, οι δύο αυτοδιοικητικοί φορείς συνεργάστηκαν και έχει υποβληθεί μια μελέτη που περνά στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης για παρεμβάσεις με στόχο την ασφαλή διέλευση των πεζών.
«Καθώς δεν θα μπορούσαν να μειωθεί το πλάτος των λωρίδων, βρήκαμε έναν τρόπο να τις περιορίσουμε, διατηρώντας τις νόμιμες διαστάσεις. Επίσης, θα φτιαχτούν και τα πεζοδρόμια εκατέρωθεν, ενώ θα μπουν μπάρες ασφάλειας και ειδικές σημάνσεις σε επιλεγμένα σημεία» λέει ο αντιδήμαρχος Κοζάνης Κώστας Δεσποτίδης. Σύμφωνα με τον κ. Δεσποτίδη, το α’ εξάμηνο του 2018 θα γίνει η δημοπράτηση του έργου και το καλοκαίρι θα ξεκινήσουν οι πρώτες εργασίες.
«Είναι επικίνδυνη η διαδρομή, αφού τα αυτοκίνητα έρχονται με σχετικά μεγάλες ταχύτητες και δεν υπάρχει το πεζοδρόμιο, οπότε αναγκαζόμαστε να περπατάμε όλοι στο δρόμο» επισημαίνει ο φοιτητής Αριστείδης Μπάρμπας
«Κινδυνεύουμε» λέει με τη σειρά του ο Μάριος Καραμίντζιος, τονίζοντας ότι ειδικά το χειμώνα η μετακίνηση είναι δύσκολη.
Το πρόβλημα της έλλειψης πεζοδρομίου υπάρχει από την πρώτη στιγμή, λέει  ο Αλέξανδρος Μόδης, ενώ ο πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου Αναστάσιος Σμυρνιώτης τονίζει ότι έχουν προηγηθεί πολλές συναντήσεις, αλλά όλοι έμειναν στις υποσχέσεις.
Σωκράτης Μουτίδης

 

Μοιραστείτε την είδηση