Μετά από 15 χρόνια ολοκληρώθηκε το διοικητήριο της Περιφέρειας στην Πτολεμαΐδα

2 Min Read

Συνέντευξη τύπου για τη λειτουργία και τις υπηρεσίες που θα στεγάσει το νέο κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην Πτολεμαΐδα έδωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης και ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κοζάνης Π. Πλακεντάς, το πρωί της Τετάρτης στο νέο διοικητήριο, παρουσία των εκπροσώπων των υπηρεσιών που θα στεγαστούν.

«Θεωρώ ότι η σημερινή είναι πολλή σημαντική μέρα για τον τρόπο που παίρνουμε συλλογικές αποφάσεις. Η επιλογή να στεγαστούν εδώ συγκεκριμένες υπηρεσίες έχει να κάνει με τη συναίνεση των πολιτών. Διότι εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα κτίριο που παρέχει ανθρώπινες συνθήκες σε εργαζόμενους και πολίτες. Ένα κτίριο λειτουργικό που θα συμβάλλει στην αποσυμφόρηση τη πόλης και θα εξοικονομήσει δημόσιους πόρους, σε μια περίοδο που πρέπει όλοι να συμβάλλουμε, ώστε τα οφέλη που θα προκύψουν να αναδιανέμονται προς όφελος των πολιτών» τόνισε ο Περιφερειάρχης Θ. Καρυπίδης.

Μάλιστα, ο Θ. Καρυπίδης δήλωσε ότι με το έργο αυτό «η Εορδαία μπαίνει σε μια άλλη εποχή, στην οποία οι λογικές του παρελθόντος και των αντιθέσεων δεν έχουν θέση», ενώ κατέληξε λέγοντας «το κτίριο θα αποτελέσει σύμβολο δικαιοσύνης, καθώς θα στεγάσει τη δικαιοσύνη, αλλά δείχνει και τον τρόπο που θα αποκαθιστούμε αδικίες».

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κοζάνης Π. Πλακεντάς έκανε μια σύντομη αναφορά στο περιπετειώδες ιστορικό του κτιρίου που ξεκίνησε το 2002 και ολοκληρώθηκε ουσιαστικά χθες.

Ο Π. Πλακεντάς παρουσίασε τη λειτουργία του κτιρίου και ανακοίνωσε τις υπηρεσίες που θα στεγαστούν, ως εξής:

-Τμήμα Μεταφορών και Συγκοινωνιών ΠΕ Κοζάνης

-Αντιπεριφέρεια Ενέργειας, στην πρωτεύουσα της ενεργειακής καρδιάς της Ελλάδας

-ΔΟΥ Πτολεμαΐδας

-ΕΦΚΑ, Τμήμα Μισθωτών Κοζάνης με έδρα την Πτολεμαΐδα

-Μεταβατικό Μονομελές Πρωτοδικείο και Ειρηνοδικείο Πτολεμαΐδας.

Μοιραστείτε την είδηση