Μετά από 40χρονη… «Οδύσσεια», η «Κοζάνη» επιστρέφει στην… «Ιθάκη» – Β’ Εθνική!…

3 Min Read

Μία από τις αξιοσημείωτες ημερομηνίες, η οποία προσετέθη στην ιστορία του Φ.Σ. «Κοζάνη», είναι και η πρόσφατη, της 18 Ιουνίου 2023, κατά την οποία η «Κοζάνη» έδωσε την τελευταία της παράσταση στον χώρο των ερασιτεχνικών κατηγοριών, κλείνοντας τον κύκλο των αγωνιστικών της υποχρεώσεων στην Μυτιλήνη, αγωνιζόμενη εναντίον του Αιολικού, από τον οποίο ηττήθη με 2-0, σε έναν αδιάφορο βαθμολογικώς αγώνα, αφού, με την προηγηθείσα νίκη της, στις 14 τρέχοντος μηνός, επί του Τηλυκράτη Λευκάδος με 1-0, χάρη στην ασύλληπτη βολίδα του Αποστολίδη, έξω από την περιοχή, στο αριστερό Γ της εστίας του Αιολικού (41’), είχε συγκεντρώσει στο «μίνι» πρωτάθλημα των πέντε πρωταθλητών της Γ’ Εθνικής, 12 βαθμούς, με τους οποίους είχε εξασφαλίσει το ένα από τα τέσσερα «εισιτήρια», για την άνοδό της στην Β’ Εθνική.

Επίσης, μία από τις σημαντικές ημερομηνίες της ιστορίας της «Κοζάνης» είναι και η 12 Ιουνίου 1983, κατά την οποία, η «Κοζάνη», στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος Β’ Εθνικής της περιόδου 1982-83, είχε συναντηθεί στον Βόλο με τον εκεί Ολυμπιακό, από τον οποίο είχε ηττηθεί με 3-1 (Καπουράνης 32’, Βαρούκος πεν. 43’, Τσαβαλιάς 54’ / Κωστόπουλος 58’), είχε συγκεντρώσει 40 βαθμούς και είχε τερματίσει στην 10η θέση της βαθμολογίας, έναντι 43 βαθμών της 9ης Νίκης Βόλου, η οποία παρέμεινε στην Β’ Εθνική, ενώ η «Κοζάνη» υπεβιβάσθη στην Γ’ Εθνική, έχοντας προπονητή της τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του Άρεως Θεσ/νίκης, Γιάννη Καρακασίδη και ενδεκαμελές Δ.Σ. με Πρόεδρο, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, τον Νίκο Κουρκούτα.

Ιούνιος 1983 – Ιούνιος 2023: Μία 40χρονη περίοδος υπομονής και επιμονής για την «Κοζάνη», η οποία, δεν έπαυσε σ’ όλο αυτό το διάστημα να μάχεται για την επίτευξη του στόχου της, της επανένταξής της δηλαδή στις επαγγελματικές κατηγορίες.

40 χρόνια αγωνίας, κόπου, μόχθου, ιδρώτα, αίματος, ψυχής.
40 χρόνια ανεύθυνης κριτικής, διαβολής, αμφισβήτησης.
40 χρόνια εσωστρέφειας, «χτυπημάτων κάτω από τη ζώνη», κατατρεγμού.
40 χρόνια διαχωρισμού των ομάδων σε «παιδιά και αποπαίδια».
40 χρόνια με αφανή ή εμφανή παρουσία «προστατών» και «προστατευομένων».

40 χρόνια σε «στημένες παγίδες» και «εντολές» για κάποια σκοπιμότητα.

40 χρόνια σε κακοτράχαλα πεδία, σε χωματολασπωμένους στίβους.

40 χρόνια στις «αλάνες» του φυτοζωούντος ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

40 χρόνια στην αναζήτηση του «περιβολιού της δόξης» και αντ’ αυτού στην ευδοκίμηση των «ανθέων του κακού».

ΔΗΜ. ΚΛΕΙΔΗΣ

Μοιραστείτε την είδηση