Μια ακόμα Αποκριά περνά στην ιστορία

2 Min Read

Πρόσωπα ξαναμμένα από το χορό, φιγούρες που χορεύουν ασταμάτητα στο ρυθμό των χάλκινων, μουσική στη διαπασών και μια ατέλειωτη τσίκνα πάνω από τα κεφάλια των εκατοντάδων φίλων της Αποκριάς, που συνωστίζονται στον πεζόδρομο, συνθέτουν το πρόσωπο της Κοζανίτικης Αποκριάς.
Η Κοζανίτικη Αποκριά δεν είναι μόνο λαογραφικά δρώμενα ή ξενόφερτοι χοροί, δεν απευθύνεται μόνο στους ντόπιους ή στους λίγους και μυημένους. Το δωδεκαήμερο που διαρκεί η Αποκριά, υπάρχει χώρος και ενδιαφέρον για όλους. Και για εκείνους που θέλουν τα λάτιν, και για τους λάτρεις των χάλκινων. Και για τους μασκαρεμένους και για όσους πιστεύουν ότι τα αποκριάτικα κοστούμια δεν ταιριάζουν στη δική τους κοσμοθεωρία.
Χρόνο με το χρόνο η Κοζανίτικη Αποκριά αλλάζει. Οι φανοί στις γειτονιές παραμένουν ο βασικός της πυρήνας, γύρω από τον οποίο κινούνται δορυφορικά οι υπόλοιπες δραστηριότητες.
Τα sourd-games, τα μεσημεριανά πάρτυ με ψήσιμο, χάλκινα και πολλά άλλα στοιχεία ήρθαν να προστεθούν χρόνο με το χρόνο. Άλλα από αυτά με εμφανώς κερδοσκοπικό χαρακτήρα, ενώ μερικά γεννήθηκαν ως αποτέλεσμα της έκφρασης του κόσμου.
Είναι σημαντικό, όμως, να ξεκαθαριστεί ότι όλοι σηκώνουμε στις πλάτες μας το βάρος της Αποκριάς και π συνδράμουμε στην καλύτερη προβολή της πόλης μας. Ως πολίτες, σεβόμενοι τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και φροντίζοντας για το πρόσωπο της πόλης, ως επιχειρηματίες, δίνοντας κάτι πίσω ως αντισταθμιστικό όφελος για τα κέρδη που εισπράττουμε και πάει λέγοντας.
Κάθε μέρα και κάτι διαφορετικό, στο οποίο συμμετέχουμε με τον τρόπο μας όλοι.

Ιωάννα

Μοιραστείτε την είδηση