Μια ακόμη προσκοπική χρονιά ξεκίνησε πριν από λίγες μέρες και στην Πτολεμαΐδα- Έλα μαζί μας για περιπέτεια, ζωή στη φύση, παντοτινές φιλίες, διασκέδαση και γνώσεις

2 Min Read

Σήμερα υπάρχουν δεκάδες ευκαιρίες για εξωσχολικές δραστηριότητες για παιδιά και εφήβους. Όλες έχουν αξία και όλες αξίζουν την προσοχή μας. Όμως ο προσκοπισμός είναι κάτι διαφορετικό.

Τα παιδιά έχουν  μια παρέα μέσα στην οποία μαθαίνουν  να συνεργάζονται, ανακαλύπτουν  νέες κλίσεις, ζουν νέες εμπειρίες. Όλα αυτά μέσα σε ένα οργανωμένο περιβάλλον, με εκπαιδευμένους ενήλικους εθελοντές, που κάνουν το μεράκι τους και προσφέρουν στα παιδιά  ανεκτίμητη βοήθεια.

- Advertisement -

Η Προσκοπική Μέθοδος είναι ειδικά σχεδιασμένη για να φαίνεται σαν παιχνίδι, να είναι ελκυστική για τα παιδιά και παράλληλα να τα προετοιμάζει για την είσοδό τους στην κοινωνία.

Στόχος μας είναι σε όποιο περιβάλλον και αν ζουν, όλοι οι νέοι να έχουν την ικανότητα να τα “βγάζουν πέρα” και να γίνουν “οι αρχιτέκτονες της δικής τους ανάπτυξης” ως άτομα, τα οποία είναι:

Αυτόνομα, ικανά να επιλέγουν και να ελέγχουν την προσωπική και κοινωνική ζωή τους ως άτομα και ως μέλη της κοινωνίας.

Υποστηρικτικά, ικανά να δείχνουν ενδιαφέρον για τους άλλους, να ενεργούν μαζί τους και για αυτούς και να μοιράζονται τις ανησυχίες τους.

Υπεύθυνα, ικανά να αναλαμβάνουν τις ευθύνες για τις πράξεις τους, να δεσμεύονται και να ολοκληρώνουν ό,τι έχουν αναλάβει.

Αφοσιωμένα, ικανά να διεκδικούν, με σεβασμό σε αξίες, ιδανικά και να ενεργούν σύμφωνα με αυτά.

Aν θέλετε και το δικό σας παιδί να γνωρίσει το προσκοπικό παιχνίδι δεν έχετε παρά να μας επισκεφθείτε και να μας γνωρίσετε από κοντά .

1ο Σύστημα Πτολεμαΐδας Αρχηγός Συστήματος: Τσαβδαρίδης Μιχάλης τηλ: 6973436504

1η Αγέλη Λυκοπούλων: κάθε Σάββατο 16:30 – 18:00 στην οδό 25ης Μαρτίου 11

1η Ομάδα Προσκόπων: κάθε Κυριακή 17:00 – 18:30 στην οδό 25ης Μαρτίου 11

 

Μοιραστείτε την είδηση