Μια μεγάλη γιορτή ο αγώνας Κοζάνη Βίκος Street Relays 2017

11 Min Read

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και ο Δήμος Κοζάνης και σε συνεργασία με τον Ελληνικό Αθλητικό Σύλλογο Ερμή 1877 διοργανώνουν τους φιλανθρωπικούς ομαδικούς αγώνες σκυταλοδρομίας κοινωνικού χαρακτήρα 4×2500μ., 2×5000μ., τον ατομικό αγώνα αγωνιστικού χαρακτήρα 10 χιλιομέτρων, καθώς και παιδικών σκυταλοδρομιών 4×50μ., 4×100μ. με την επωνυμία: “Κοζάνη Βίκος Street Relays 2017”.

Οι αγώνες έχουν ως αποκλειστικό σκοπό την ενίσχυση του Μη Κερδοσκοπικού Συλλόγου Γονέων- Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Κοζάνης, αποτελούν μέρος της μεγάλης πανελλαδικής σειράς αγώνων δρομου Βίκος Street Relays και θα διεξαχθούν την Κυριακή 21 Μαΐου στο κέντρο της Κοζάνης.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική διοργάνωση στην οποία πέρσι πήραν μέρος περισσότεροι από 300 δρομείς και απευθύνεται πραγματικά σε όλο τον κόσμο.

Ψυχή της διοργάνωσης για την Κοζάνη είναι ο σπουδαίος Κοζανίτης Πρωταθλητής Γιώργος Θεοδωρίδης. « Καλώ όλο τον κόσμο να στηρίξει τη διοργάνωση. Είναι ξεκάθαρο πως δεν αφορά μόνο αθλητές αλλά όλο τον κόσμο, που μπορεί να κάνει μια ομάδα, μια παρέα για να έχει την εμπειρία. Είναι ένα μεγάλο πάρτι, που εγώ το ένιωσα πέρυσι σαν το πάρτι της ζωής μου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για μια πολύ σημαντική διοργάνωση για την Κοζάνη έκανε λόγο και ο κορυφαίος μαραθωνοδρόμος μας Μιχάλης Παρμάκης. «Είναι μια μεγάλη γιορτή, πέρυσι που έτρεξα ενθουσιάστηκα και φέτος θα ξανατρέξω. Είναι ένας αγώνας, που έχει νόημα και ουσία και αυτός τα έχει όλα. Έχουμε παράδοση σε αθλητές, να δημιουργήσουμε ιστορία και στους αγώνες».

Τη στήριξη τους στους αγώνες εξέφρασαν ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού της Περιφέρειας Δημήτρης Καρακασίδης.

Τη μεγάλη της χαρά για την αναγνώριση του έργου του εξέφρασε η Ελένη Παφύλη Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων- Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Κοζάνης.

  1. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ & ΩΡΕΣ

  Κυριακή 21.5.2017 – Έναρξη αγώνων 11:00 και λήξη αγώνων 13:00

  1. ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

  Εκκίνηση – Τερματισμός: Πλατεία Νίκης (κεντρική πλατεία), Δημαρχείο Κοζάνης

  ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ

  Kids Relays 4×50μ. (3-5 ετών)

  Kids Relays 4×100μ (6-11 ετών)

  Street Relays 4×2500μ (12 ετών και άνω)

  Street Relays 2×5000μ (14 ετών και άνω)

  Street Run 10 χιλιόμετρα (16 ετών και άνω)

  1. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

  * Στους αγώνες των σκυταλοδρομιών μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή όλοι ανεξαιρέτως, αθλητές, αθλούμενοι και απλοί πολίτες ανεξαρτήτου επιπέδου φυσικής κατάστασης.

  * Απαραίτητη προϋπόθεση για να εγκριθεί η συμμετοχή στον ομαδικό αγώνα 4×2500μ., οι αιτούντες πρέπει να είναι γεννημένοι το 2005 και πριν, ενώ για να εγκριθεί η συμμετοχή στον ομαδικό αγώνα 2×5000μ., οι αιτούντες πρέπει να είναι γεννημένοι το 2003 και πριν και στον ατομικό αγώνα 10 χιλιομέτρων, οι αιτούντες πρέπει να είναι γεννημένοι το 2001 και πριν.

  * Στους ομαδικούς αγώνες σκυταλοδρομιών υπάρχουν τρεις κατηγορίες για τις οποίες θα βγει ξεχωριστή κατάταξη και είναι:

  α) Ομάδες Ανδρών (στα 4×2500μ. η κάθε ομάδα πρέπει να απαρτίζεται από τουλάχιστον 3 άτομα και όποιος θα τρέξει διπλή διαδρομή θα πρέπει να το κάνει εναλλάξ).

  β) Ομάδες Γυναικών (στα 4×2500μ. η κάθε ομάδα πρέπει να απαρτίζεται από τουλάχιστον 3 άτομα και όποιος θα τρέξει διπλή διαδρομή θα πρέπει να το κάνει εναλλάξ).

  γ) Μικτές Ομάδες (τουλάχιστον 1 άτομο διαφορετικού φύλου στην κάθε ομάδα).

  *Στον ατομικό αγώνα δρόμου τρεξίματος 10 χιλιομέτρων θα βγει ξεχωριστή κατάταξη ανά φύλλο (άνδρες και γυναίκες).

  * Στον αγώνα των παιδικών σκυταλοδρομιών Kids Relays 4×50μ. υπάρχει μία κατηγορία και μπορούν να πάρουν μέρος παιδιά γεννημένα τα έτη 2012-2013-2014.

  * Στον αγώνα των παιδικών σκυταλοδρομιών Kids Relays 4×100μ. μπορούν να πάρουν μέρος παιδιά γεννημένα τα έτη 2006 έως 2011. Παιδιά γεννημένα το 2005 θα γίνονται δεκτά αν είναι ακόμη μαθητές του δημοτικού.

  1. ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ

  Όλοι οι αγωνιζόμενοι είτε ανήκουν σε αναγνωρισμένα αθλητικά σωματεία, είτε σε συλλόγους δρομέων, είτε είναι ανεξάρτητοι αθλούμενοι, είτε απλοί πολίτες, είναι ξεκάθαρο και σαφές πως αγωνίζονται με αποκλειστικά δική τους ευθύνη και οφείλουν να διαθέτουν ιατρική βεβαίωση για την συμμετοχή τους.

  Αυτό ισχύει για όλους τους συμμετέχοντες ανεξαρτήτου ηλικίας που μαζί με τη δήλωση συμμετοχής αποδέχονται υποχρεωτικά τους παρακάτω όρους που επισυνάπτονται στη φόρμα συμμετοχής.

  Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι αγωνιζόμενοι ανεξαρτήτου ηλικίας συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα υγείας που οφείλονται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.

  1. ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ – ΕΠΑΘΛΑ

  Βραβεύσεις θα γίνουν για τις πρώτες ομάδες κάθε κατηγορίας των Κοζάνη Βίκος Street Relays στα 4×2500μ. και στα 2×5000μ. και αυτές θα είναι:

  Η πρώτη ανδρική ομάδα, η πρώτη γυναικεία ομάδα, η πρώτη μικτή ομάδα.

  Βραβεύσεις θα γίνουν και στον ατομικό αγώνα τρεξίματος 10χλμ, στον πρώτο, δεύτερο και τρίτο άνδρα και στην πρώτη, δεύτερη και τρίτη γυναίκα.

  Σε όλους τους συμμετέχοντες που θα τερματίσουν στα Βίκος Street Relays Κοζάνης, θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο του αγώνα, καθώς και αναμνηστικό μπλουζάκι του αγώνα.

  Η πιο γρήγορη μεικτή δυάδα της σειράς των Βίκος Street Relays για το 2017 θα κερδίσει δύο ετήσιες συνδρομές “Nova Full pack” προσφορά της Nova, Media Partner των αγώνων.

  1. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

  Οι δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων για τα 4×2500μ. και τα 2×5000μ. και για τα 10 χιλιομέτρων, γίνονται ηλεκτρονικά μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του αγώνα hermes-events.org από τον προκαθορισμένο εκπρόσωπο-αρχηγό κάθε ομάδας.

  Οι δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων για τις παιδικές σκυταλοδρομίες Kids Relays 4×50μ. και 4×100μ., γίνονται είτε ηλεκτρονικά συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής στα Kids Relays που είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα hermes-events.org, είτε με έντυπες φόρμες στη γραμματεία των αγώνων από τον προκαθορισμένο εκπρόσωπο (γονέα, κηδεμόνα, γυμναστή, δάσκαλο, κ.α.) της κάθε ομάδας, είτε με αποστολή email στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

  Η προθεσμία των ηλεκτρονικών δηλώσεων συμμετοχής για όλες τις ομάδες λήγει την Τετάρτη 17 Μαΐου (12 τα μεσάνυχτα).

  Επίσης εγγραφές γίνονται στα εξής σημεία:

  −       Στα γραφεία του ΦΚΣΑ ΚΟΖΑΝΗΣ στο ΔΑΚ Κοζάνης, 16:00 – 19:00 καθημερινά

  −       Στο κατάστημα SNEAKER MIND οδό Χαρ. Μούκα 3, ώρες λειτουργίας καταστήματος

  −       Στο κατάστημα SPORT STYLE, οδό Βασιλίσσης Σοφίας 28, Πτολεμαιδα, ώρες λειτουργίας καταστήματος

  1. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ

  Τεχνικός Υπεύθυνος της διοργάνωσης είναι ο Δημήτρης Τζεφαλής.

  1. ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΣΤΑ 4×2500μ. & 2×5000μ. και αγώνας 10χλμ.

  • Στους αγώνες θα ισχύσουν οι επίσημοι κανονισμοί διεξαγωγής αγώνων δρόμου.

  • Ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη θα ρυθμίζεται από τον Τεχνικό Υπεύθυνο.

  • Η χρονομέτρηση των αγώνων θα γίνει ηλεκτρονικά με chip και θα είναι ατομική και ομαδική.

  • Η κάθε ομάδα θα έχει το δικό της όνομα όπως θα το δηλώσει και θα παραλάβει ειδικό αριθμό συμμετοχής, καθώς και αναμνηστικό t–shirtτου αγώνα.

  • Η παραλαβή των αριθμών, των chipκαι άλλων αναμνηστικών του αγώνα, θα γίνεται από την γραμματεία των αγώνων στην Κοζάνη, την Παρασκευή 19 Μαΐου και το Σάββατο 20 Μαΐου. Η γραμματεία θα λειτουργήσει στην πλατεία Νίκης, κάτω από το σκέπαστρο, και τις 2 προαναφερόμενες μέρες.

  • Η διαδρομή είναι κυκλική απόστασης 1,250 χιλιομέτρων, με την ίδια αφετηρία και τερματισμό. Με εκκίνηση από την πλατεία Νίκης.

  • Για να θεωρηθεί έγκυρη η συμμετοχή κάθε ομάδας, ο εκάστοτε δρομέας μόλις παραλαμβάνει την σκυτάλη, θα πρέπει εντός της ζώνης αλλαγής (50μ. ανάμεσα στις δύο αψίδες) να την παραδώσει στον επόμενο δρομέα.

  • Για την ασφαλή αλλαγή της σκυτάλης, ο προκαθορισμένος χώρος αλλαγής ανάμεσα στις δύο αψίδες, θα πρέπει να εγκαταλείπεται από τον αθλητή που την παρέδωσε, όσο το δυνατόν γρηγορότερα και με κατεύθυνση προς το προκαθορισμένο σημείο εξόδου.

  • Στον τερματισμό του αγώνα θα προσφέρεται Φυσικό Μεταλλικό Νερό “Βίκος”, ενώ θα υπάρχει οριοθετημένος χώρος για τα προσωπικά αντικείμενα κάθε συμμετέχοντα.

  • Για την άρτια διεξαγωγή του αγώνα και τον έλεγχο των αλλαγών, θα χρησιμοποιηθούν κριτές, γυμναστές και εθελοντές, τόσο σε σημεία της διαδρομής, όσο και στην εκκίνηση/τερματισμό.

  • Κόστος συμμετοχής 12€ για κάθε ομάδα των 4 ατόμων (3 ευρώ το άτομο αν είναι τετράδα) στα 4×2500μ., 10€ για κάθε ομάδα των 2 ατόμων (5 ευρώ το άτομο) στα 2×5000μ και 8€ για κάθε συμμετέχοντα στον ατομικό αγώνα 10χλμ.

  To 40% από κάθε πληρωμένη εγγραφή θα διατεθεί για την ενίσχυση του Μη Κερδοσκοπικού Συλλόγου Γονέων- Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Κοζάνης»,

  • Ακυρώσεις και επιστροφή χρημάτων δεν προβλέπονται, ενώ αλλαγές στα μέλη κάθε ομάδας μπορεί να γίνουν δεκτές έως το Σάββατο 20 Μαΐου στη γραμματεία των Κοζάνη Βίκος StreetRelays

  Οι καινούργιοι συμμετέχοντες κάθε ομάδας είναι υποχρεωμένοι να ενημερώνονται από τον αρχηγό της ομάδας για τους όρους που διέπουν τους αγώνες.

  • Από την Τεχνική Επιτροπή έχουν καθοριστεί τα 80 λεπτά ως το ανώτατο χρονικό όριο για τον τερματισμό της τελευταίας ομάδας.

  • Στις παιδικές σκυταλοδρομίες η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ και οι ομάδες θα είναι των 4 παιδιών που θα τρέξουν 4×50μ, ή τα 4×100μ. (δύο ηλικιακά γκρούπ).

  • Για οποιαδήποτε πληροφορία και ερώτηση που θα υπάρξει, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνούν με email στο[email protected]

  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ ΚΟΖΑΝΗ ΒΙΚΟΣ STREET RELAYS 2017

  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΜΑΙΟΥ

  11:00 – 19:00 Παραλαβή των αριθμών bib, των ηλεκτρονικών chip και του υπόλοιπου υλικού από την γραμματεία των αγώνων στην πλατεία Νίκης, κάτω από το σκέπαστρο

  ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΜΑΙΟΥ

  11:00 – 19:00 Παραλαβή των αριθμών bib, των ηλεκτρονικών chip και του υπόλοιπου υλικού από την γραμματεία των αγώνων στην πλατεία Νίκης, κάτω από το σκέπαστρο

  ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΜΑΙΟΥ

  11:00-12:00 Διεξαγωγή αγώνων 4×2500μ. και 2×5000μ.

  11:05-12:05 Διεξαγωγή ατομικού αγώνα τρεξίματος 10χλμ.

  12:05-12:20 Απονομές 4×2500μ., 2×5000μ. και αγώνα 10χλμ.

  12:20-12:40 Διεξαγωγή kids relays 4×50μ.

  12:40-13:00 Διεξαγωγή kids relays 4×100μ.

Μοιραστείτε την είδηση