Μια τοξική προεκλογική περίοδος

1 Min Read

Κι ενώ κοντεύουμε να «φάμε το γάϊδαρο» της προεκλογικής περιόδου, τα κόμματα δεν έχουν ανακοινώσει ακόμα τα ψηφοδέλτιά τους κι όλα φαίνεται ότι κινούνται στο ρελαντί.
Οι φερέλπιδες υποψήφιοι δεν ξέρουν αν θα πρέπει να νοικιάσουν εκείνο το διαμέρισμα που κάνει για γραφείο ή αν θα πρέπει να ξεκινήσουν τις γύρες ανά την επικράτεια.
Ακούγεται, μάλιστα, ότι τα κόμματα και ιδιαίτερα η έχουσα το προβάδισμα ΝΔ θέλει να δημιουργηθούν όσο το δυνατόν λιγότερες τριβές και να μειωθεί ο χρόνος που θα έχουν στη διάθεσή τους για αγώνα οι υποψήφιοι, ώστε να περιοριστούν κατά το δυνατόν και οι πιθανές γκάφες. Στην εποχή του διαδικτύου τα πρόσωπα είναι απόλυτα εκτεθειμένα.
Από την άλλη η ανακύκλωση των προσώπων συνεχίζεται με σταθερό ρυθμό. Φαίνεται ότι κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στη γοητεία μιας καλής θέσης στο Επικρατείας. Οπότε η «γύρα» στα κόμματα θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ, ακόμα και για εκείνους που θα θεωρούσε κάποιος ότι δεν το έχουν ανάγκη.
Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την απουσία μιας επί της ουσίας συζήτησης καθιστούν το κλίμα τοξικό και καθόλου ελπιδοφόρο. Φαίνεται ότι σε κάποια πράγματα η επανάληψη δεν λειτουργεί ως μητέρα της μάθησης.

Ιωάννα

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση