Μίμης Δημητριάδης: «Αποφάσεις ένταξης στο ΠΕΠ δύο προνοιακών δομών»

1 Min Read

Καλά νέα φέρνει η υπογραφή της απόφασης ένταξης δύο σημαντικών προνοιακών δομών στο ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας. Συγκεκριμένα, το κέντρο διημέρευσης- ημερήσιας φροντίδας ΑμεΑ Εορδαίας και η μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων Κοζάνης.
Είναι μία σημαντική πράξη για το αναπηρικό κίνημα της περιοχής μας και των προνοιακών μας δομών. Ειδικά το κέντρο διημέρευσης και ημερήσιας φροντίδας ΑμεΑ είναι η λυτρωτική ολοκλήρωση ενός μακρύ δρόμου προσδοκιών, ελπίδας και αυταπάρνησης του αναπηρικού κινήματος αλλά και της κοινωνικής αλληλεγγύης.
Δεκαπέντε χρόνια μετά την εναγώνια διατύπωση του αιτήματος έφτασε επιτέλους η στιγμή της δικαίωσης. Σε αυτό συνέβαλλε τα μέγιστα η Περιφερειακή αυτοδιοίκηση δια του Περιφερειάρχη, η Διαχειριστική Αρχή αυτής και ο διαχρονικός αγώνας του κόσμου της αναπηρίας, στον οποίο ανήκω και ο ίδιος ως γονέας.
Η δημιουργία ενός σύγχρονου κέντρου διημέρευσης και ημερήσιας φροντίδας ΑμεΑ στην περιοχή του νοσοκομείου συμβάλλει στη συγκρότηση ενός ισχυρού συμπλέγματος εκπαίδευσης και παροχών υγείας στην περιοχή.
Η συγκεκριμένη δομή μαζί με το νοσοκομείο και το ΤΕΙ νοσηλευτικής Πτολεμαΐδας θεμελιώνει έναν αναπτυξιακό πόλο δημόσιας υγείας, πρόνοιας και εκπαίδευσης στην περιοχή.
Μίμης Δημητριάδης
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης

Μοιραστείτε την είδηση