Μήνυμα στήριξης και ενίσχυσης του τοπικού εμπορίου με αφορμή την έναρξη του 9ημερου προσφορών στην Κοζάνη-Συνέντευξη τύπου του Εμπορικού Συλλόγου, του Δήμου και της Περιφέρειας για τη δράση που «αντικαθιστά» φέτος τον Νιάημερο

5 Min Read

Όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσει μεθαύριο Δευτέρα το εννιαήμερο προσφορών και εκπτώσεων στα εμπορικά καταστήματα της Κοζάνης, με στόχο να προσελκύσει τους καταναλωτές που περίμεναν την παραδοσιακή εμποροπανήγυρη «Νιάημερο» η οποία φέτος δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω κορωνοϊού. Η πρωτοβουλία ανήκει στον Εμπορικό Σύλλογο Κοζάνης και την στηρίζει ο Δήμος, το ΕΒΕ και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Το μεσημέρι της Παρασκευής σε συνέντευξη τύπου, οι εμπλεκόμενοι έδωσαν το στίγμα της νέας αυτής δράσης καλώντας τους καταναλωτές να «δράσουν τοπικά» και να επωφεληθούν από τις χαμηλές τιμές και τις προσφορές που θα υπάρχουν από τους επαγγελματίες της πόλης. «Πιστεύουμε ότι ενεργήσαμε σωστά και προχωρήσαμε σε αυτήν την δράση και θέλουμε να μας εμπιστευτεί το καταναλωτικό κοινό και να ψωνίσει σε καλές τιμές ποιοτικά προϊόντα. Τόσα χρόνια κατά την διάρκεια της εμποροπανήγυρης ο εμπορικός κόσμος της πόλης μόνο χάνει και κλαίει για ενάμιση μήνα μετά που δεν πατάει άνθρωπος στα μαγαζιά. Ο τζίρος που γίνεται στο πανηγύρι είναι πολύ μεγάλος και δεν αμφισβητούμε τον θεσμό ούτε θέλουμε να καταργηθεί, όμως θέλουμε να γίνεται με ασφάλεια και σωστή υγιεινή. Το χρήμα που θα πέσει στην αγορά μας αυτό το εννιαήμερο θα επανεπενδυθεί και θα μείνει στον τόπο» τόνισε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σάκης Δραγατσίκας.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σάκης Δραγατσίκας

Από την πλευρά του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κώστας Κυριακίδης, τόνισε πως ο δήμος χάνει φέτος από την μη πραγματοποίηση του «Νιάημερου» περίπου 150 χιλιάδες ευρώ όμως μπροστά στην δημόσια υγεία εννοείται πως θα γινόταν ότι χρειάζεται για την προστασία των πολιτών. «Στηρίζουμε τις τοπικές επιχειρήσεις και πάντα τις στηρίζαμε και ελπίζουμε το καταναλωτικό κοινό να βγει στα μαγαζιά και να στηρίξει και αυτό με την σειρά του τις τοπικές επιχειρήσεις και την οικονομία. Το έχω ξαναπεί και θα το θέλω πως στηρίζοντας τις τοπικές επιχειρήσεις, στηρίζουμε τον τόπο μας και το μέλλον των παιδιών μας» τόνισε ο κ. Κυριακίδης.

Οι σκέψεις του Δήμου Κοζάνης για τον «Νιάημερο»

Ο κ. Κυριακίδης ρωτήθηκε και για τις σκέψεις του Δήμου Κοζάνης για τον θεσμό του «Νιάημερου». Πριν από έναν χρόνο όταν ανέλαβε η νέα δημοτική αρχή, ο κ. Κυριακίδης σε δηλώσεις του είχε αναφέρει πως θα πρέπει να γίνουν αλλαγές για την προστασία των καταναλωτών και των εμπόρων και την εύρυθμη λειτουργία του πανηγυριού. «Η κουβέντα για τον Νιάημερο που ξεκίνησε από πέρυσι, διεκόπη λόγω της πανδημίας. Σκεφτήκαμε πως πρέπει να γίνουν βελτιώσεις στις κατασκευές των περιπτέρων και στην συνθήκες υγιεινής και αυτόματα αυτά θα ανεβάσουν την ποιότητα των προϊόντων. Δώσαμε την ευκαιρία σε τοπικούς εμπόρους να συμμετέχουν και αυτοί στο πανηγύρι, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και έκπτωση στην ενοικίαση περιπτέρου κατά 30%. Στόχος μας είναι να γίνεται ένα πανηγύρι που να εξυπηρετεί πρώτα τους τοπικούς επιχειρηματίες και μετά όλους τους υπόλοιπους. Αν δεν περάσει ο κορωνοϊός δεν μπορούμε να συζητάμε όμως για το τι θα συμβεί με την διοργάνωση» τόνισε ο κ. Κυριακίδης.

Ο αντιδήμαρχος ανάπτυξης Κώστας Κυριακίδης

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και ΕΒΕ στηρίζουν το 9ημερο προσφορών

Ο αντιπεριφερειάρχης επιχειρηματικότητας Γιώργος Βαβλιάρας που βρέθηκε στην συνέντευξη τύπου, για άλλη μια φορά υπερθεμάτισε την αξία της στήριξης των τοπικών επιχειρήσεων για την οικονομία, την ανάπτυξη και το μέλλον της περιοχής. «Πρέπει το καταναλωτικό κοινό να αποδείξει πως στηρίζει τους επιχειρηματίες σε μια δύσκολη περίοδο και αγαπάει τον τόπο του. Ευρώ που φεύγει από την περιοχή δεν επιστρέφει. Παροτρύνω και τις άλλες πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας που έχουν εμποροπανυγήρεις, να πράξουν αυτό που έπραξε η Κοζάνη και να πάρουν πρωτοβουλίες να τονώσουν την τοπική αγορά. Προτιμώντας τα τοπικά προϊόντα από δικούς μας ανθρώπους, βγαίνουμε πιο εύκολα από τα δύσκολα χρόνια που περνάμε» τόνισε ο κ. Βαβλιάρας.

Ο αντιπεριφερειάρχης επιχειρηματικότητας Γιώργος Βαβλιάρας

 

Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση