Μήνυση κατά του Δήμου για παράβαση καθήκοντος από τον Πρύτανη του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας Στέργιο Γκανάτσιο για τα αδέσποτα στο Ίδρυμα – «Αν κάποιοι χτίζουν καριέρες πάνω σε αυτό εμείς δεν θα το επιτρέψουμε» τόνισε σε δηλώσεις του έξω από το Αστυνομικό Τμήμα

2 Min Read

Για αδράνεια και αδιαφορία και μάλιστα εσκεμμένη, κατηγορεί τον Δήμο Κοζάνης ο Πρύτανης του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας Στέργιος Γκανάτσιος, σχετικά με το πρόβλημα των αδέσποτων σκύλων που υπάρχουν στον χώρο του ιδρύματος και επιτίθενται, όπως λένε οι καταγγελίες, σε φοιτητές.
Ο κ. Γκανάτσιος το μεσημέρι της Τρίτης, βρέθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Κοζάνης και κατέθεσε «μήνυση κατά παντός υπευθύνου», κατηγορώντας ευθέως τον Δήμο Κοζάνης πως δεν κάνει καλά την δουλειά του και πως με ευθύνη του δεν περισυλλέγονται τα αδέσποτα από τον ΤΕΙ.
«Μετά από επανειλημμένες προσπάθειες, η αδράνεια και η αδιαφορία και η εσκεμμένη απόφαση του δήμου να μην ασχοληθεί με το θέμα, δημιουργεί πρόβλημα και στην λειτουργία του ΤΕΙ. Σήμερα καταθέτουμε μήνυση για παράβαση καθήκοντος και κατά παντός υπευθύνου. Ο Δήμος μας ζήτησε μέχρι και άρση ακαδημαϊκού ασύλου για να εισέλθουν να κυνηγήσουν τα σκυλιά! Προφανώς για την Δημοτική Αρχή ισχύει ότι το άσυλο είναι για την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών των σκύλων! Κάναμε και άρση ασύλου για μια εβδομάδα, αλλά δεν ήρθε κανείς» δηλώνει ο Πρύτανης του ΤΕΙ Στέργιος Γκανάτσιος.
Το πρόβλημα με τα αδέσποτα στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη είναι έντονο και οι καταγγελίες για επιθέσεις σε φοιτητές είναι πολλές. Μάλιστα, σύμφωνα με τον Πρύτανη, το πρωί της Τρίτης υπήρξε και νέα επίθεση σε φοιτητή, ο οποίος βρέθηκε στα επείγοντα του «Μαμάτσειου» Νοσοκομείου μέχρι το μεσημέρι για ιατρική φροντίδα.
«Το νέο περιστατικό συνέβη σε φοιτητή στην είσοδο του ΤΕΙ και αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Εάν κάποιοι θεωρούν ότι χτίζουν πάνω σε αυτό καριέρες, εμείς δεν θα το επιτρέψουμε» δήλωσε ο Πρύτανης του ΤΕΙ, ο οποίος μάλιστα χαρακτήρισε ψευδή τα όσα ισχυρίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιάννης Γρηγοριάδης, περί ασυνεννοησίας των υπηρεσιών του ΤΕΙ για άρση ασύλου.
Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση