Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και νέο αξονικό τομογράφο προανήγγειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Στ. Γιαννακίδης για το Μαμάτσειο- Προσλήψεις στα τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των νοσοκομείων Κοζάνης και Πτολεμαίδας

2 Min Read

Σημαντικές εξελίξεις στο χώρο της Υγείας στην περιοχή προέκυψαν από τις συναντήσεις του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Στ. Γιαννακίδη στην Αθήνα την περασμένηεβδομάδα.

Όπως δήλωσε στο περιθώριο του Περιφερειακού Συμβουλίου ο κ. Γιαννακίδης «προκηρύχθηκαν 4 θέσεις Επιμελητών Β’ για τη μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο, μια μονάδα που δε λειτούργησε ποτέ παρόλο που πριν 7-8 χρόνια είχαν προσληφθεί 3 μόνιμοι γιατροί. Ωστόσο λειτούργησε μόνο ως μονάδα Αυξημένης Φροντίδας χωρίς να δίνει την ποιοτική αναβάθμιση στο Μαμάτσειο. Με τις 4 αυτές θέσεις ένα όνειρο της Δυτικής Μακεδονίας παίρνει σάρκα και οστά και αυτό είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη».

- Advertisement -

Ο κ. Γιαννακίδης δήλωσε ακόμη πως θα ο υφιστάμενος  αξονικός τομογράφος 2 τομών στο Μαμάτσειο νοσοκομείο θα αντικατασταθεί με έναν καινούριο 16 τομών με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (1 από τους 20 πανελλαδικά που θα αγοραστούν).

Επίσης ενημέρωσε πως με νομοθετική ρύθμιση την επόμενη εβδομάδα κάθε νοσοκομείο θα έχει αυτόνομο τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. Για τη Δυτική Μακεδονία υπάρχουν 19 θέσεις εκ των οποίων 5 στο Μαμάτσειο (υπάρχει 1 γιατρός και θα προσληφθούν άλλοι 4) ενώ στο  Μποδοσάκειο θα προσληφθούν.

Τέλος όπως έγινε γνωστό η 3η ΥΠΕ έλαβε απόφαση για τοποθέτηση 8 χειρουργών από όμορα νοσοκομεία στην Χειρουργική του Νοσοκομείου της Φλώρινας, που θα καλύψουν το κενό μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Μοιραστείτε την είδηση