Μπορείς να είσαι «αριστερός» όντας ανάλγητος;

3 Min Read

Είναι πράγματι ιδιαιτέρως αποκαλυπτικά αλλά και εξόχως εξοργιστικά τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα ο νέος υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιάννης Βρούτσης, για το μέγα τέχνασμα της κυβέρνησης του …ευαίσθητου «αριστερού» Αλέξη Τσίπρα. Το τέχνασμα με το οποίο κατάφερνε η προηγούμενη κυβέρνηση να εμφανίσει υπερπλεονάσματα, και ως προς τον γενικό προϋπολογισμό, αλλά και ειδικότερα ως προς την οικονομική κατάσταση του ΕΦΚΑ.
Με τέτοιου είδους τεχνάσματα, σε βάρος ενός εκατομμυρίου και πλέον συμπολιτών μας, που τους καταδίκαζαν σε ένδεια, ακόμη και ζητιανιά μεταξύ των συγγενών τους, για να επιβιώσουν, μπορεί να εμφανίσει οικονομική πολιτική με «success story», ακόμη και η γάτα μου.
Τι έκαναν ακριβώς; Έκρυβαν την πραγματικότητα. Το ότι δηλαδή δεν απέδιδαν, ως όφειλαν, εγκαίρως, τις συντάξεις και τα λοιπά δικαιώματα –όπως το εφάπαξ- σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που τυπικώς είχαν βγει στην σύνταξη, αλλά σύνταξη δεν έβλεπαν. Όταν καταγράφεις μόνον έσοδα από την συστηματική υπερφορολόγηση, την άγρια επιβολή εισφορών κλπ, αλλά αρνείσαι να πληρώσεις και εκείνα που οφείλεις, όπως οι συντάξεις στους απόμαχους της εργασίας, μπορεί να εμφανίζεις το άσπρο μαύρο.
Μιλάμε για 1.058.748 εκκρεμείς συντάξεις-υποθέσεις και λοιπές εκκρεμότητες του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) και του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ) προς τους συνταξιούχους-ασφαλισμένους. Οπότε ο πραγματικός αριθμός των ανθρώπων που δυστυχούσαν, για να εμφανίζουν ο Τσίπρας, η Αχτσίογλου, ο Πολάκης και ο Τζανακόπουλος τα θριαμβικά «πλεονάσματα» τους, είναι πολύ μεγαλύτερος, αφού, συνήθως, από κάθε συνταξιούχο εξαρτάται η επιβίωση και της συντρόφου του. Για να μην αναφερθώ και στις περιπτώσεις ανθρώπων που συντηρούν τέκνα, ενήλικα μεν, αλλά αδύναμα προς εργασία, λόγω ειδικών προβλημάτων υγείας.
Αν τέτοια επίδειξη κοινωνικής αναλγησίας είναι συμβατή με το πολυδιαφημισμένο «ηθικό πλεονέκτημα» για το οποίο κορδακίζονταν συνεχώς τα γκεσέμια του τσιπρισμού, ας το κρίνει ο καθένας.
Τώρα όμως, κύριοι της Νέας Δημοκρατίας, είναι η σειρά σας να κριθείτε. Διότι δεν αρκεί να διαπιστώνετε τις πολιτικές απατές των προηγουμένων. Οφείλετε και να θεραπεύσετε το κακό. Όταν έλθει η ώρα να γίνει και ο δικός σας απολογισμός, δεν θα πρέπει να μας εμφανίσετε μια κατάσταση …ελαφρώς βελτιωμένη. Αλλά μια ριζικώς άλλη εικόνα. Με ηλεκτρονική διεκπεραίωση της απόδοσης των συντάξεων, ώστε κανείς να μην μένει ξεκρέμαστος για περισσότερο από δυο μήνες.

Μοιραστείτε την είδηση