Ν. Χαρδαλιάς: Ανησυχία για τα 181 ενεργά κρούσματα στην Κοζάνη

1 Min Read

Δεν χρειάζονται νέα μέτρα, ούτε να αλλάξουμε-ανεβάσουμε επίπεδο υγειονομικής ασφάλειας ανά περιοχή για να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία, αρκεί να τηρούμε τα μέτρα που ήδη ισχύουν, τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την τακτική ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας.

Από τις αναφορές του, ξεχώρισε η ανησυχία που εξέφρασε για το γεγονός πως σήμερα τα ενεργά κρούσματα στα Ιωάννινα είναι 200, ενώ και στην Κοζάνη είναι 181.

- Advertisement -

Έκανε έκκληση στους κατοίκους των συγκεκριμένων περιοχών να προσέχουν και να τηρούν τα μέτρα.

Κατά τα λοιπά, αναφερόμενος στα σχολεία, σημείωσε πως έχουν ελεγχθεί συνολικά 77 και δεν διαπιστώθηκε σε αυτά καμία παράβαση. Σήμερα, όπως σημείωσε, σε αναστολή λειτουργίας είναι 29 σχολικές μονάδες, όπως και 139 τμήματα πανελλαδικά.

Με αυτά τα δεδομένα, δεν προκύπτει τάση μεταφοράς του ιού μεταξύ των μαθητών, δεν υπάρχουν ενδείξεις διασποράς του στη μαθητική κοινότητα, επισήμανε και συμπλήρωσε πως το σχολείο αποδεκινύεται ασφαλές περιβάλλον, όπου φαίνεται πως τηρούνται τα υγειονομικά μέτρα.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, η μοναδική, απόλυτη προτεραιότητα είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας, χωρίς εκπτώσεις, χωρίς ενδοιασμούς, με βάση τα επιστημονικά δεδομένα κάθε περιοχής.

 

Μοιραστείτε την είδηση