Ν. Γεωργακόπουλος: «Κανένα σπίτι χωρίς θέρμανση – Δεν θα δεχτούμε να ξεπαγιάσουμε τον χειμώνα»

4 Min Read

Συλλαλητήριο για τη θέρμανση στην κεντρική πλατεία

Συλλαλητήριο για τη θέρμανση πραγματοποιήθηκε από φορείς, σωματεία και συλλόγους, το βράδυ της Τετάρτης για το ζήτημα της θέρμανσης, ως μια απάντηση, για αυτό το θέμα που ταλανίζει όλους τους πολίτες της περιοχής μας, είτε βρίσκονται μέσα στην πόλη, είτε σε χωριά. Οι παρευρισκόμενοι φώναζαν «να μη μείνει κανένα σπίτι, κανένα νοσοκομείο, κανένα σχολείο χωρίς θέρμανση» και μετά το πέρας των ομιλιών, προχώρησαν σε πορεία στους δρόμους της πόλης. 

Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Νίκο Γεωργακόπουλο, γραμματέα του ΣΕΕΕΝ ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο νέο ΕΣΕΚ που στην ουσία αφήνει την τηλεθέρμανση Κοζάνης «στον αέρα» και πως αντί να παίρνονται μέτρα συντήρησης και επέκτασης του δικτύου, ώστε να διασφαλιστεί η τηλεθέρμανση, αντιθέτως θα κλείσουν τις μονάδες που την τροφοδοτούν. «Χρειάζεται εδώ και τώρα να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να συνεχίσει η απρόσκοπτη λειτουργία της τηλεθέρμανσης, και να σταματήσουν ΔΕΗ και ΔΕΥΑΚ να πετάνε το μπαλάκι η μία στην άλλη. Δε θα μπούμε στη λογική τους και δε θα δεχτούμε ούτε να ξεπαγιάσουμε αλλά ούτε και να αυξηθεί η τιμή της. Το ζήτημα της θέρμανσης και της ενέργειας αφορά μια ζωτική ανάγκη του λαού που θα έπρεπε να αποτελεί κοινωνικό αγαθό, αλλά αντιμετωπίζεται διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις και τις τοπικές αρχές ως εμπόρευμα, που το χρυσοπληρώνει ο λαός με αποτέλεσμα να στενάζουν τα λαϊκά νοικοκυριά και οι μικροί επαγγελματίες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Χρήστος Ψαλίδας, πρόεδρος του παραρτήματος ΠΑΣΑΣ ΔΕΗ Κοζάνη και υπεύθυνος όλων των σωματείων των συνταξιούχων στο νομό Κοζάνης, ανέφερε πως ένα μεγάλο μέρος του εισοδήματος του πληθυσμού μας, πηγαίνει στη θέρμανση, ιδίως τώρα με τις αυξήσεις των τιμών και πως έχουν ευθύνη αυτοί που τόσα χρόνια, δεν έδωσαν λύση για το θέμα της τηλεθέρμανσης και αυτή τη στιγμή μια έχουμε και μια όχι, ενώ η κατάσταση αναμένεται να επιβαρυνθεί και με το επικείμενο κλείσιμο των μονάδων της ΔΕΗ. « Πρέπει να γίνει μια σύσκεψη όλων των φορέων και να τοποθετηθούν όλοι πάνω σε αυτό το θέμα και να πάρουν ξεκάθαρη θέση, για να δούμε ποιος είναι για το λαό και ποιος για τον είναι με τον εαυτό του ή τη ΔΕΗ» τόνισε ο κ. Ψαλίδας.

«Το ζήτημα της θέρμανσης σε συνδυασμό με την τεράστια ακρίβεια που μαστίζει όλο το λαό, δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο την καθημερινότητα των πολιτών» τόνισε ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης, Γιώργος Γκούμας και συνέχισε λέγοντας, πως απαιτούν να διπλασιαστούν τα επιδόματα θέρμανσης και να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της τηλεθέρμανσης και να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ούτως ώστε να εξασφαλιστεί η θέρμανση και για τους κατοίκους των χωριών που δεν έχουν τηλεθέρμανση και τέλος, να μην πειραχτούν τα δικαιώματα των εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ.

Σπύρος Μωυσιάδης

Ο πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Σπύρος Μωυσιάδης ανέφερε πως και τα Πανεπιστήμια αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τη θέρμανση, ειδικά το κτίριο στα Κοίλα, το οποίο δεν τροφοδοτείται από το δίκτυο της τηλεθέρμανσης, αλλά με πετρέλαιο, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει σταθερή και συνεχόμενη θέρμανση στις αίθουσες του κτιρίου αλλά και στα δωμάτια των εστιών.

Θένια Βασιλειάδουwww.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση