«Να ακούσουμε τη φωνή της επιστήμης» ανέφερε ο Περιφερειάρχης για τη λειτουργία ΧΥΤΑΜ στο Ζιδάνι

1 Min Read

Την επόμενη εβδομάδα σε ειδική συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής περιβάλλοντος θα συζητηθεί το θέμα του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Αμιάντου στο Ζιδάνι. Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης η Περιφέρεια άνοιξε την συζήτηση, χωρίς όμως να υπάρχει όμως κάποια απόφαση.

«Στο χώρο των ΜΑΒΕ υπάρχει ήδη ένα κύτταρο που χρησιμοποιήθηκε τα παλιότερα χρόνια. Αυτό που κάναμε είναι να ανοίξουμε τη συζήτηση και να δώσουμε το λόγο σε όσους επιθυμούν τεκμηριωμένα να εκφραστούν. Αν αποδειχθεί ότι η λειτουργία ΧΥΤΑΜ, θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από αυτά που θα λύσει δεν θα προχωρήσουμε» είπε ο κ. Κασαπίδης.

- Advertisement -

Να σημειωθεί ότι στη συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας έχουν κληθεί να συμμετέχουν επιστημονικοί φορείς και ειδικοί ώστε να βγουν συμπεράσματα.

«Προσωπικά αναμένω να ακούσω τους ειδικούς με ενδιαφέρον. Μέχρι σήμερα πάντως οι μετρήσεις που έχουν γίνει δεν στα ύδατα δεν δείχνουν καμιά επιβάρυνση, ενώ είναι απολύτως  εσφαλμένο αυτό που κάποιοι πιστεύουν ότι μπορεί να υπάρχει διαρροή αμιάντου» ανέφερε.

Μοιραστείτε την είδηση