“Ναουμίδης” Παραλίμνια γαστρονομία με προσωπική σφραγίδα

1 Min Read

naoymidis

Στον Άγιο Παντελεήμονα, στις όχθες της Βεγορίτιδας, ο “Ναουμίδης” παρουσιάζει δύο όψεις μιας κουζίνας με ισχυρή τοπική ταυτότητα που σε συνεπαίρνει με τη γευστική δυναμική της. Στο κυρίως εστιατόρια (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2016), που βλέπει από τα παράθυρά του τη λίμνη, ο Άγγελος Ναουμίδης μεταγγίζει το DNA του τόπου του στο πιάτο, με πέστροφα ψητή καπνισμένη σε ξύλα βελανιδιάς και άγριας αχλαδιάς, γριβάδι ψητό με πατέ από το παπνιστό χαβιάρι του, βελουτέ πιπερόσουπα από πιπεριά Φλωρίνης και αγριογούρουνο κρασάτο. Σε απόσταση σχεδόν αναπνοής, πάνω στη λίμνη κι αυτό, το συνονόματο μεζεδοπωλείο – παντοπωλείο ξεδιπλώνει την τοπική κουλτούρα του μεζέ με μοσχαρίσιο καβουρμά με κρόκους από χωριάτικα αβγά, τραχανά με λουκάνικο από αγριογούρουνο και σαλιγκάρια βουτυράτα. Κι εκτός από ράφια φορτωμένα με τα εξαιρετικά ντελικατέσεν της οικογένειας με βάση τις πιπεριές Φλωρίνης, κρύβει κι ένα γαστρονομικό μουσείο πιπεριάς, μέρος κι αυτό μιας φιλοσοφίας δεμένης με τη φύση και την παράδοση.

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση