Νέα αντιπαράθεση Σημανδράκου- Ιωαννίδη για το θέμα των ΑΠΕ

3 Min Read

Νέο κύκλο αντιπαράθεσης μεταξύ του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών και επικεφαλής του συνδυασμού “Κοζάνη Μπροστά” Ευάγγελου  Σημανδράκου και του πρώην Δημάρχου Λευτέρη Ιωαννίδη ξεκίνησε η ανακοίνωση της δημιουργίας της Ενεργειακής Κοινότητας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Δημ. Υψηλάντη, στην οποία συμμετέχει ο κ. Ιωαννίδης.

Ο κ. Σημανδράκος με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχολίασε αναφέροντας:

Δύο μέτρα και δύο σταθμά: Όταν κανείς «κουνάει» το δάχτυλο και στη συνέχεια προσπαθεί να «κρυφτεί» πίσω από αυτό.
Τι να συμβαίνει άραγε όταν κανείς είναι Αντιπρόεδρος μιας Ενεργειακής Κοινότητας και ταυτόχρονα υποκινητής ενός κλίματος κατά της ιδιωτικής επιχειρηματικότητας και πρωτοβουλίας τον κλάδο της ηλεκτροπαραγωγής από ΑΠΕ;
Είναι τελικά, πολιτικό, ηθικό ή κερδοσκοπικό το ζήτημα;
Νομίζω δικαιούνται οι πολίτες του Δήμου μας, να γνωρίζουν πως θα διανέμονται τα κέρδη της Ενεργειακής Κοινότητας την οποία διαφημίζει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Κοζάνης. Άραγε η συμμετοχή του στην Ενεργειακή Κοινότητα, πέρα από την οργανωμένη εναντίωση και προπαγάνδα σε κάθε ιδιωτική πρωτοβουλία, θα έχει άλλου είδους οφέλη;
Είμαστε υπέρ των Ενεργειακών Κοινοτήτων, όπως και υπέρ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Όμως δεν βλέπουμε «ανταγωνιστικά» τις δύο αυτές μορφές οικονομικής δραστηριότητας, αλλά συμπληρωματικά. Αυτή είναι η διαφορά μας. Ποτέ δεν διαστρεβλώσαμε ενορχηστρωμένα την πραγματικότητα για να προωθήσουμε τη μία έναντι της άλλης οικονομική δραστηριότητα.
Η απάντηση Ιωαννίδη
Ενώ τα σύννεφα πάνω από τους επικεφαλής της Τριανδρίας (Μαλούτας, Μιχαηλίδης, Σημανδράκος) πυκνώνουν σχετικά με τις ‘επιχειρηματικές’ τους εμπλοκές, προ λίγων ημερών ο πρώην Δήμαρχος κ. Κουκουλόπουλος τους άφησε εκτεθειμένους, ο κ. Σημανδράκος πιστεύει πως μπορεί να βρει διέξοδο συσκοτίζοντας απλές βασικές έννοιες.
Όπως είπα και στην σχετική συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, η πρωτοβουλία για την σύσταση ανοιχτών Ενεργειακών Κοινοτήτων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα αφορά όλους τους πολίτες της περιοχής, έχω ήδη ενημερώσει τον Δήμαρχο προτείνοντας την ενεργό συμμετοχή και του Δήμου Κοζάνης.
Επειδή τα όσα παραθέτει στην ανάρτηση του ο κ. Σημανδράκος είναι ανακριβή και σοβαρά τη Δευτέρα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα προκαλέσω σχετική συζήτηση ώστε να διευκρινιστεί η διαφορά μεταξύ της συμμετοχής σε ανοιχτές Ενεργειακές Κοινότητες μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα και στη συμμετοχή αιρετών σε επιχειρηματικές δραστηριότητες που προκαλούν ξεκάθαρη σύγκρουση συμφερόντων.
Μοιραστείτε την είδηση