Νέα τροπή στο Σχέδιο Δίκαιης Μετάβασης- Να απορριφθεί ζητά η Περιφερειακή Αρχή

2 Min Read

Νέα τροπή σήμερα στο ζήτημα του Σχεδίου  Δίκαιης Μετάβασης καθώς στο Περιφερειακό Συμβούλιο η Περιφερειακή Αρχή διά του Στέργιου Κιάνα ζήτησε την απόρριψη του καθώς στο επικαιροποιημένο κείμενο  δεν συμπεριλαμβάνονται οι 15 διεκδικήσεις που είχε θέσει.

Όπως ανέφερε ο κ. Κιάνας “εισηγούμαι τη  μη αποδοχή του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, όπως αυτό επικαιροποιήθηκε και ισχύει και εμμένουμε στην αρχική μας θέση διεκδίκησης και ενσωμάτωσης στο τελικό σχέδιο και των 15 προτάσεων, έτσι ώστε να το καταστήσει δίκαιο, ρεαλιστικό, βιώσιμο και υλοποιήσιμο για τη Δυτική Μακεδονία”.

- Advertisement -

O επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θόδωρος Καρυπίδης χαιρέτησε τη θέση του κ. Κιάνα και ζήτησε να ξεκινήσει ένας εξαντλητικός διάλογος πάνω στα 15 σημεία που έθεσε η Περιφερειακή αρχή ώστε με τεκμηρίωση να δοθούν στα κόμματα της βουλής.

Ο Περιφερειάρχης Γιώργος  Κασαπίδης  απαντώντας στο κ. Καρυπίδη με τη σειρά του ανέφερε πως είναι προφανές πως υπάρχει θέμα με το χρονοδιάγραμμα και τόνισε πως ενημερώσει όλα τα κόμματα καθώς το ζήτημα των Εδαφικών Σχεδίων και του Επιχειρησιακού Προγράμματος θα περάσει από εκεί.

“Κάλλιο αργά παρά ποτέ” σχολίασε η Γεωργία Ζεμπιλιάδου κάνοντας λόγο για συνετή κίνηση από την Περιφερειακή Αρχή. “Η απόρριψη του μαστερ πλαν είναι το σημείο για να ξεκινήσουμε να διεκδικούμε την ενσωμάτωση των 15 προτάσεων και να βρούμε τα σημεία στα οποία θα θέσουμε τις κόκκινες γραμμές μας”.

Ο σύμβουλος της Λαικής Συσπείρωσης Αντώνης Τσάκωνας από την πλευρά του τόνισε πως η παράταξη του είναι ενάντια τόσο στο Master Plan της απολιγνιτοποίησης όσο και στην κοινή θέση των τριών παρατάξεων καθώς είναι στη βάση της εξυπηρέτησης των μονοπωλιακών συμφερόντων που θα οδηγήσει στην ερημοποίηση και φτωχοποίηση της Δυτικής Μακεδονίας και κάλεσε τους πολίτες σε αγώνα.

Ο Στέφανος Πράσσος με τη σειρά τους και αυτός ζήτησε την καταψήφιση του Master Plan αλλά και της πρότασης των 15 σημείων αναφέροντας πως θα καταθέσει ένα διαφορετικό πρόγραμμα που θα δίνει απαντήσεις.

 

 

 

Μοιραστείτε την είδηση