Το 2020 ήρθε η τιμητική πρόταση στον συνθέτη να συμμετάσχει στο εργαστήρι νέων συνθετών που καθιέρωσε το 1997 ο αείμνηστος συνθέτης, μαέστρος, ακαδημαϊκός και επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών Θόδωρος Αντωνίου.
Πέντε νέοι συνθέτες γράφουν πέντε νέα έργα με την πολίτικη λύρα ως πρωταγωνιστή.

Το κύριο μελωδικό όργανο των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης μέχρι τις αρχές του 20ού αιώνα, σε ένα ρηξικέλευθο πάντρεμα με έγχορδα, πνευστά, άρπα, πιάνο και κρουστά. Τα έργα του προγράμματος γράφτηκαν το 2020 και επρόκειτο να παρουσιαστούν στο Μέγαρο τον Μάιο του ίδιου έτους. Η συναυλία που ματαιώθηκε, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, πραγματοποιείται την Τετάρτη 9 Μαρτίου με τον ίδιο σολίστ, τον κορυφαίο δεξιοτέχνη πολίτικης λύρας Σωκράτη Σινόπουλο και το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής υπό τη Διεύθυνση του Ιάκωβου Κονιτόπουλου.

Ο συνθέτης εμπνεύστηκε το έργο από την ομώνυμη περιοχή της Πόλης και στο συνοδευτικό του σημείωμα περιγράφει:

ΠέΡΑΝ. Χρονικό και τοπικό αρχαιοελληνικό επίρρημα που σημαίνει εκτός ορίων, έξω από, μακριά, από την άλλη μεριά. Δηλώνει υπέρβαση.
ΠέΡΑΝ. Το σταυροδρόμι της Κωνσταντινούπολης, η οδός των Πριγκίπων, η οδός όλων των προξενείων, η περιοχή των Σεπτεμβριανών, εκεί που σμίγουν όλα τα χρώματα, τα αρώματα, οι ήχοι Δύσης και Ανατολής.
ΠέΡΑΝ. Για πολίτικη λύρα και οργανικό σύνολο. Ένα έργο που επιχειρεί να προσφέρει σε ερμηνευτή και ακροατή ένα ταξίδι,
ΠέΡΑΝ μουσικών και μη στερεοτύπων,
ΠέΡΑΝ αισθητικών και κοινωνικών ζητημάτων,
ΠέΡΑΝ μουσικών παραδόσεων και ταυτοτήτων,
ΠέΡΑΝ του τόπου και του χρόνου,
ΠέΡΑΝ των ορίων.


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Πολίτικη Λύρα: Σωκράτης Σινόπουλος
Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής
Γιώργος Σκριβάνος φλάουτο / Γιάννης Σαμπροβαλάκης κλαρινέτο / Παναγιώτης Κολιαβασίλης κρουστά / Παναγιώτης Ζιάβρας κρουστά / Θόδωρος Ματούλας Άρπα / Βίκυ Στυλιανού πιάνο /
Στέλλα Τσάνη βιολί / Λευκή Κολοβού βιολοντσέλο /
Γιώργος Αρνής κοντραμπάσο
Μουσική διεύθυνση Ιάκωβος Κονιτόπουλος