Νέο μεγάλο φωτοβολταϊκό πάρκο των ΕΛΠΕ στον Μεταξά Σερβίων- Ενέκρινε τις μελέτες η Αποκεντρωμένη

1 Min Read

Στην δημιουργία ενός νέου φωτοβολταϊκού πάρκου που θα καταλαμβάνει έκταση περίπου 500 στρεμμάτων, προχωρούν τα Ελληνικά Πετρέλαια. Η θέση που θα γίνει το νέο φωτοβολταϊκό πάρκο είναι λίγο έξω από το χωριό Μεταξάς και στην περιοχή «Χαλίκια» του Δήμου Σερβίων με τις μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων να έχουν εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με την μελέτη το νέο φωτοβολταϊκό πάρκο θα διαθέτει περίπου 100.000 πάνελ, τα οποία θα παράγουν συνολική ισχύ 40.000 Μεβαβάτ. Η χωροθέτησή τους θα γίνει σε συστοιχίες, με σταθερούς πασσάλους δημιουργώντας ελεύθερους διαδρόμους μεταξύ τους που διασφαλίζουν παράλληλα την τήρηση του περιορισμού κάλυψης της επιφάνειας της έκτασης.

Η σύνδεση του Φ/Β Πάρκου με το δίκτυο, θα γίνει μέσω Υποσταθμού Υψηλής Τάσης, σύμφωνα με τις τεχνικές απαιτήσεις που θα διατυπωθούν στην προσφορά σύνδεσης του ΑΔΜΗΕ. Ο Υποσταθμός θα είναι κοινός με γειτονικά έργα ΑΠΕ και θα αδειοδοτηθεί περιβαλλοντικά σε επόμενη φάση. «Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνονται συνέργειες, ομαδοποίηση υποδομών και μείωση του αποτυπώματος κάθε ενός έργου ξεχωριστά και συνεπώς οι αθροιστικές επιπτώσεις από την εγκατάσταση μονάδων ηλεκτροπαραγωγής» αναγράφει χαρακτηριστικά η ΜΠΕ.

Σωκράτης Μουτίδης xronos-kozanis.gr

 

 

Μοιραστείτε την είδηση