Νέο ταρτάν υψηλών αντοχών αποκτά το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κοζάνης

1 Min Read

Ξεκίνησαν οι εργασίες ανακατασκευής του συνθετικού τάπητα (ταρτάν) του στίβου, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κοζάνης. Το έργο περιλαμβάνει την καθαίρεση του παλιού τάπητα, την επισκευή τυχόν φθορών που υπάρχουν στην υπόβαση, καθώς και την επίστρωση της επιφάνειας του στίβου με συνθετικό τάπητα, τεχνικά ισοδύναμο με το σύστημα POLTRACK.

Το ελαστικό δάπεδο, τύπου ταρτάν, θα αποτελείται κατά βάση από μίγμα πολυουρεθάνης και κόκκους ανακυκλωμένου λάστιχου ως πρώτη στρώση και μίγμα πολυουρεθάνης με έγχρωμους κόκκους EPDM ως δεύτερη και τρίτη στρώση, δημιουργώντας δάπεδο υψηλών αντοχών, αναλλοίωτο από την επίδραση των καιρικών συνθηκών και της ηλιακής ακτινοβολίας.

- Advertisement -

Η γραμμογράφηση θα γίνει σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές, με χρώματα συμβατά με την συνθετική επιφάνεια του τάπητα και ανθεκτικά στην χρήση και την υπεριώδη ακτινοβολία.

Το έργο προϋπολογισμού 400.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), μέσω προγραμματικής σύμβασης με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Η τοποθέτηση του νέου ταρτάν, θα συνδράμει στη μέγιστη απόδοση των αθλητών και θα ενισχύσει την ασφάλεια του γηπέδου.

 

Μοιραστείτε την είδηση