Νομοθετική ρύθμιση για τη χρήση της ινδικής κάνναβης – Τι λένε οι βουλευτές και οι πολίτες της Κοζάνης

2 Min Read

Η χρήση της ινδικής κάνναβης έρχεται στη Βουλή με νομοσχέδιο, το οποίο ολοκληρώνεται τις επόμενες μέρες. Ήδη η διυπουργική συντονιστική ομάδα που έχει συσταθεί έχει καταλήξει σε ένα πρώτο σχέδιο που σύμφωνα με τον υπουργό υγείας θα επιτρέπει την παραγωγή, επεξεργασία και εξαγωγή σκευασμάτων ινδικής κάνναβης εκτός κρατικού μονοπωλίου, σύμφωνα πάντα με την ισχύουσα νομοθεσία που ρυθμίζει τις αδειοδοτήσεις και τους ελέγχους που πραγματοποιεί ο ΕΟΦ και διατηρώντας τους περιορισμούς του κρατικού μονοπωλίου για την πρόσβαση των ασθενών στη χώρα στα σχετικά σκευάσματα.
«Η χρήση της κάνναβης ανακουφίζει τον πόνο. Δεν μπορούμε να το αγνοήσουμε. Χρειάζεται σαφής οριοθέτηση της καλλιέργειας και της χρήσης για συγκεκριμένες περιπτώσεις. Είναι μια ρύθμιση που θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και καιρό» λέει ο βουλευτής Θέμης Μουμουλίδης.
«Θα υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες από τον ΕΟΦ και το Υπουργείο Υγείας» επισημαίνει από την πλευρά του ο Γιάννης Θεοφύλακτος.
Η ιατρική χρήση της ινδικής κάνναβης είναι ήδη νόμιμη στη χώρα και το σχέδιο αφορά στην καθετοποιημένη παραγωγή φαρμάκων με ινδική κάνναβη, ώστε να σταματήσει η εισαγωγή από το εξωτερικό.
Ο κόσμος της Κοζάνης είναι διχασμένος σε σχέση με τη χρήση. Υπέρ της ιατρικής χρήσης δηλώνει ο πρόεδρος και ιδρυτής του κέντρου υποστήριξης εξαρτημένων «Όασις», ο οποίος δηλώνει ωστόσο προβληματισμένος σχετικά με την απενοχοποίηση της κάνναβης για ψυχαγωγικούς λόγους.

Σωκράτης Μουτίδης

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση