“Νύχτες με τον Τέννεσση” από το Βόρειο Πεδίο 26-28 Μαΐου και 2-4 Ιουνίου

3 Min Read

Το ΒΟΡΕΙΟ ΠΕΔΙΟ,  ο πολιτιστικός Σύλλογος που δρα θεατρικά στην πόλης της Πτολεμαΐδας, ανεβάζει και παρουσιάζει τέσσερα θεατρικά μονόπρακτα του Τέννεσση Ουίλλιαμς.

Ο αμερικάνος συγγραφέας Τενεσσή Ουίλλιαμς (1911 – 1983), υπήρξε ο δημιουργός των κολασμένων ηρωίδων και των απροσάρμοστων υπάρξεων. Σημαντικά του έργα έχουν ανέβει σε σκηνές όλου του κόσμου και αριστουργηματικοί ρόλοι του υποδύθηκαν τεράστιοι ηθοποιοί..

Ο Ουΐλλιαμς είναι πρόκληση για τους ηθοποιούς. Το θέατρο που εκπροσωπεί αγγίζει την ανθρώπινη μοναξιά, τη φυγή στο όνειρο, την ψευδαίσθηση και την αναπόληση, χαρακτηριστικά της πολύβουης εποχής μας, μέσα από «υγρές», μελαγχολικές ατμόσφαιρες που έντεχνα δημιουργεί ο συγγραφέας και παρασύρει με τον ποιητικό και ταυτόχρονα σκληρό του λόγο, τον θεατή. Οι ηθοποιοί αναμετρώνται με τους ήρωες και κυρίως τις ηρωίδες του Ουίλλιαμς γιατί ουσιαστικά βυθίζονται βαθιά μέσα στους πολυσύνθετους και ολοκληρωμένους χαρακτήρες τους και συναντάνε το θέατρο με τρόπο ρεαλιστικό και ταυτόχρονα ποιητικό και εσωτερικό.

Το ΒΟΡΕΙΟ ΠΕΔΙΟ επέλεξε να παρουσιάσει στο κοινό της περιοχής μας τέσσερα μονόπρακτα που έγραψε ο συγγραφέας στην όψιμη και τελευταία περίοδο της συγγραφής τους. Έργα σύντομα αλλά με χαρακτήρες δυνατούς και όχι καρικατούρες, με ανθρώπους που απελπισμένα ψάχνουν τη χαμένη επικοινωνία ή αποδέχονται τη μοίρα τους και συνεχίζουν απλώς να ζουν.

Οι θεατές που θα παρακολουθήσουν την παράσταση με τον γενικό τίτλο ΝΥΧΤΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΕΝΕΣΣΗ θα έρθουν κοντά στον κόσμο του Ουΐλλιαμς, θα απολαύσουν καλό θέατρο και θα γεμίσουν τις νύχτες τους με έναν από τους σημαντικότερους δημιουργούς του 20ου αιώνα.

Το ΒΟΡΕΙΟ ΠΕΔΙΟ, ανοιχτό στους νέους ανθρώπους και στις αγωνίες του, ανέθεσε σε τρία μέλη του από το Τμήμα Σκηνοθεσίας να φέρουν σε πέρας τη δύσκολη αποστολή, αποδεικνύοντας το βάθος του σχήματος, αλλά και την πλειάδα ικανών και εκπαιδευμένων ηθοποιών που διαθέτει.

Διανομή:

Σκηνοθεσία: Στράτος Ιορδανίδης, Νίτσα Χριστοφόρου, Μελίνα Αυγερινού

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Χαρντγουίκ Μουρ: Νίνα Μυλωνά, κα Γουάιρ: Ελένη Μπαμπίλα, συγγραφέας: Λάζαρος Κωτσίδης, Κα Ποτσότι: Αλίκη Θεοδωρίδου, Δεσποινίς Μόργκαν: Άννα Τούμπαρη, Βέρα: Νίτσα Χριστοφόρου, Ντέννις Μερριγουέδερ: Τάσος Αντωναρίδης, Τζο Καρτράιτ: Τάσος Ανδρεάδης, Γυναίκα: Μελίνα Αυγερινού, Άνδρας: Βασίλης Ελευθεριάδης

Φώτα: Βασιλική Γκαργκάλα, ήχος: Ελένη Τζιούφα, σκηνογραφία- κοστούμια: όλη η ομάδα.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:

Παρασκευή26 Μαΐου, Σάββατο 27 Μαΐου, Κυριακή 28 Μαΐου ώρα 21:00

Παρασκευή 2 Ιουνίου, Σάββατο 3 Ιουνίου, Κυριακή 4 Ιουνίου ώρα 21:00

Τηλέφωνο Κρατήσεων: 2463505959 (ώρες 18:00- 20:00).      Είσοδος 5 €

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΙΤΣΑ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ 

Μοιραστείτε την είδηση