Ο «Χρόνος» συνεχίζει να «σώζει» ζωές

1 Min Read

Ολοκληρώθηκε και η τρίτη σειρά εκπαίδευσης στις πρώτες βοήθειες από το ΕΚΑΒ

Ακόμη είκοσι συμπολίτες μας εκπαιδεύτηκαν το πρωί της Δευτέρας στις πρώτες βοήθειες και στην χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή στο πεντάωρο σεμινάριο που διοργάνωσε ο «Χρόνος» και το ΕΚΑΒ. Ήταν η τρίτη κατά σειρά εκπαίδευση πολιτών που γίνεται πρωτοβουλία της εφημερίδας μας και έχει στόχο να αναπτύξει την ικανότητα τους στο να είναι σε θέση να ανταποκριθούν σε ένα ευρύ φάσμα περιστατικών που αφορούν ενήλικες, παιδιά και βρέφη.

Η εκπαίδευση χωρίστηκε σε θεωρητικό και πρακτικό μέρος. Στο θεωρητικό μέρος οι διασώστες του ΕΚΑΒ ενημέρωσαν τους εκπαιδευόμενους για τα περιστατικά και τις περιπτώσεις που μπορούν να επέμβουν σε περίπτωση έκτακτου περιστατικού (λιποθυμίας, ανακοπής κλπ), πως και πότε μπορούν να προχωρήσουν σε Καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και πως και πότε μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή.

Το σεμινάριο έγινε στο εκπαιδευτικό κέντρο «MENTOR» στην οδό Τσόντζα 2, το οποίο αποτελεί μέρος του Φροντιστηρίου ΑΙΧΜΗ.

Ο «Χ» θα συνεχίσει να διοργανώνει δωρεάν εκπαιδεύσεις πρώτων βοηθειών στις οποίες μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι πολίτες.

Κατερίνα Κοζιάκη – www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση