Την παρέμβαση του εισαγγελέα για τη συμπεριφορά του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Σερβίων ζητά η επικεφαλής της «Στάσης Σερβίων» Ρ. Σπυρίδου

3 Min Read

Δημόσια καταγγέλει την συμπεριφορά του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Σερβίων Ν. Μπουκουβάλα, την οποία χαρακτηρίζει «αντιδημοκρατική, ειρωνική, καταχρηστική και σκόπελο για την εύρυθμη λειτουργία του Δ.Σ», η επικεφαλής της παράταξης «Στάση Σερβίων» Ρίτσα Σπυρίδου.

«Με την ανοχή του Δημάρχου και των δημοτικών συμβούλων που απαρτίζουν τη δημοτική αρχή, μπλοκάρει με αθέμιτο τρόπο την όποια πρότασή μας και προσβάλει κατά συρροή, σχεδόν σε όλα, αν όχι σε όλα τα δημοτικά συμβούλια, την προσωπικότητά μας. Κατά συνέπεια, αυτό έχει αντίχτυπο στις οικογένειές μας, στον περίγυρό μας και πάνω από όλα, σε όλους εσάς τους δημότες Σερβίων που μας δώσατε εντολή να σας υπηρετήσουμε» λέει η ανακοίνωση.Μάλιστα, κάνει λόγο για «λογοκρισία, φίμωση λόγου, αμέτρητες προσβολές και χαρακτηρισμούς, όπως για παράδειγμα «είστε χυδαία», «βουλώστε το, βουλώστε το, είστε απαίσια» και καταλήγει πως πρόκειται για παράβαση καθήκοντος.

- Advertisement -

Τέλος ζητά από τον αρμόδιο εισαγγελέα να ελέγξει τα λεγόμενά της και να πράξει με βάση την Ελληνική νομοθεσία.

Αναλυτικά η επιστολή:

Αγαπητοί συνδημότες.

Θέλω να καταγγείλω δημόσια  την  συμπεριφορά του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Σερβίων κ. Νικόλαου Μπουκουβάλα.

Κατά την γνώμη μου και με βάση τα βιώματά μου:

Είναι αντιδημοκρατική.

Είναι απαξιωτική.

Είναι ειρωνική.

Είναι καταχρηστική.

Είναι σκόπελος για την εύρυθμη λειτουργία του Δ.Σ

Με την ανοχή  του Δημάρχου και των δημοτικών συμβούλων που απαρτίζουν τη δημοτική αρχή, μπλοκάρει με αθέμιτο τρόπο την όποια πρότασή μας και προσβάλει κατά συρροή, σχεδόν σε όλα, αν όχι σε όλα τα δημοτικά συμβούλια, την προσωπικότητά μας.

Κατά συνέπεια, αυτό έχει αντίχτυπο στις οικογένειές μας, στον περίγυρό μας και πάνω από όλα, σε όλους εσάς τους δημότες Σερβίων που μας δώσατε εντολή να σας υπηρετήσουμε.

Προσωπικά έχω δεχτεί λογοκρισία, φίμωση λόγου, αμέτρητες προσβολές και χαρακτηρισμούς όπως για παράδειγμα «είστε χυδαία», «βουλώστε το, βουλώστε το, είστε απαίσια» και κάποιες φορές έχασα την ψυχραιμία μου και ζητώ συγνώμη γι αυτό.

Επίσης έχουν δεχθεί τέτοιους χαρακτηρισμούς ,ίσως και χειρότερους, άνθρωποι που δεν είναι μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, εν απουσία τους και κατά τη διάρκεια δημοτικών συνεδριάσεων.

Θεωρώ,  ότι αυτό είναι   παράβαση καθήκοντος , προσβάλει το θεσμό του Α! βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης, πάει τον τόπο μας πίσω και παρακαλώ  με υπομονή να ανατρέξετε σε όλα τα δημοτικά συμβούλια, για του λόγου το αληθές.

Δηλώνω πως αυτό το κείμενο μου, είναι προσωπική, δημόσια καταγγελία.

Ζητώ σεμνά, από τον Γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου κ. Βασίλειο Μιχελάκη, να με προστατεύσει  ως αιρετό μέλος του Δ.Σ.

Να ζητήσει  επίσημα, όλα τα ηχητικά ντοκουμέντα των δημοτικών συνεδριάσεων του δήμου Σερβίων και να πράξει όλα τα νόμιμα, που η θέση του, ορίζει.

Παρακαλώ θερμά, τον αρμόδιο εισαγγελέα να ελέγξει τα λεγόμενά μου και να πράξει με βάση την Ελληνική νομοθεσία.

Με τιμή

Λαζαρίτσα Σπυρίδου

Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Σερβίων

Επικεφαλής δημοτικής παράταξης «ΣΤΑΣΗ ΣΕΡΒΙΩΝ»

 

 

 

Μοιραστείτε την είδηση