Την έντονη ανησυχία του για τις επιπτώσεις της απολιγνιτοποίησης στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης και γενικότερα στη Δυτική Μακεδονία εκφράζει ο Δικηγορικός Σύλλογος Κοζάνης, με ανακοίνωσή του ενόψει του σημερινού συλλαλητηρίου της 9ης Ιουλίου.
«Βίαιη απολιγνιτοποίηση» χωρίς ολοκληρωμένο σχέδιο μετάβασης
Όπως αναφέρει ο Σύλλογος, το πρόωρο κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων χωρίς την υλοποίηση ενός δίκαιου και ολοκληρωμένου σχεδίου μετάβασης οδηγεί, κατά την εκτίμησή του, σε απώλεια θέσεων εργασίας, πτώση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, οικονομική αποδυνάμωση της περιοχής και δημογραφική συρρίκνωση. Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για «βίαιη απολιγνιτοποίηση» στην περιοχή.
Οι προτεραιότητες που θέτει ο Σύλλογος
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εφαρμογή ενός σαφούς αναπτυξιακού σχεδίου, η διασφάλιση των θέσεων εργασίας, η προσέλκυση επενδύσεων και η ενεργειακή ασφάλεια πρέπει να αποτελέσουν άμεσες προτεραιότητες της πολιτείας.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κοζάνης δηλώνει, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, πρόθυμος να συνεργαστεί με άλλους επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς και να συμβάλει στην ανάληψη πρωτοβουλιών προς αυτή την κατεύθυνση.
Την ανακοίνωση υπογράφουν, για το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Κοζάνης, ο Πρόεδρος Αχιλλέας Καγιόγλου και ο Γενικός Γραμματέας Βασίλειος Καρέτσος.










