Ο Δήμαρχος Βελβεντού για την κατάργηση του ATM της Eurobank

3 Min Read

Το μεσημέρι της Τετάρτης, 4 Δεκεμβρίου 2019 πληροφορηθήκαμε από τρίτους κι όχι από την ίδια την EUROBANK ότι επίκειται η κατάργηση της Αυτόματης Ταμιακής Μηχανής που διαθέτει στην έδρα του Δήμου Βελβεντού, την επόμενη μέρα το πρωί στις 5 Δεκεμβρίου.

Είχαμε μια άμεση επικοινωνία με τον Περιφερειακό Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας για μια ενημέρωση της έσχατης στιγμής. Οι λόγοι που μας ανέπτυξε ήταν ότι η Τράπεζα η αποσύρει το ΑΤΜ επειδή α) Η κίνηση είναι μικρή και δεν καλύπτονται τα έξοδα ενοικίασης και λειτουργίας του χώρου και β) Το κοινό μπορεί να εξυπηρετηθεί από τα ΕΛΤΑ που συνεργάζονται και παρέχουν υπηρεσίες της EUROBANK.

Επισημαίνουμε ότι δεν υπήρξε η παραμικρή ευαισθησία από την πλευρά της Τράπεζας να ενημερώσει το Δήμο από λίγες μέρες νωρίτερα για να συζητηθεί η απόφασή της που υποβαθμίζει την εξυπηρέτηση των πελατών-πολιτών της και να αναζητηθεί ενδεχομένως λύση.

Ο Δήμος Βελβεντού από παλιά είχε συνεργαστεί με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, το οποίο και συγχωνεύτηκε με την Τράπεζα EUROBANK. Σήμερα οι καταθέσεις του Δήμου στην εν λόγω Τράπεζα ξεπερνούν το μισό εκατομμύριο ευρώ από συγκεκριμένη πηγή. Παράλληλα πολλοί είναι οι δημότες καταθέτες που εμπιστεύονται τις τραπεζικές τους συναλλαγές στην εν λόγω τράπεζα.

Σε επιβράβευση της εμπιστοσύνης αυτής των βελβεντινών η EUROBANK καταργεί την Αυτόματη Ταμιακή Μηχανή, η οποία εξυπηρετεί επίσης τις ανάγκες κατοίκων και επισκεπτών θεωρώντας αμελητέα την «προστιθέμενη αξία» που βάζει η κοινωνία του Βελβεντού στο ενεργητικό της Τράπεζας.

Είναι προφανές ότι η τραπεζική λογική προσκρούει στην κοινωνική διάσταση της εξυπηρέτησης που έχει ανάγκη η επαρχία. Προφανώς κατά το επιχειρηματικό και επιχειρησιακό σχέδιο της Τράπεζας τα πάντα οφείλουν να υπολογίζονται με γνώμονα το κέρδος, ασχέτως άλλων σημαντικών λόγων.

Για την εξέλιξη αυτή συγκλήθηκε χτες το Δημοτικό Συμβούλιο σε έκτακτη συνεδρίαση αφού προσκάλεσε τον Περιφερειακό Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας να εκπροσωπήσει την Τράπεζα στην σχετική συζήτηση. Ο Περιφερειακός Διευθυντής ενημέρωσε μισή ώρα πριν τη συνεδρίαση ότι δεν μπορεί να παραστεί, ούτε απέστειλε άλλον εκπρόσωπο.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αφού συζήτησε το θέμα με την παρουσία Δημοτών και εκπροσώπων φορέων κατέληξε στα εξής:

  1. Στηλιτεύει αυτήν την σκληρή και άδικη για το κοινό στάση της Τράπεζας και ζητά από την Διοίκησή της να αναθεωρήσει την άποψή της. Η Αυτόματη Ταμειακή Μηχανή πρέπει να παραμείνει στο Βελβεντό έστω κι αν χρειαστεί να αλλάξει χώρο για να μειώσει τα έξοδα, επιλέγοντας ενδεχομένως το κατάστημα των ΕΛΤΑ με το οποίο η ίδια συνεργάζεται.
  2. Ζητά συνάντηση του Δήμου με υπηρεσιακούς παράγοντες της Τράπεζας για την συζήτηση και εξεύρεση λύσης.
  3. Σε περίπτωση που η Τράπεζα επιμείνει στην σημερινή απόφασή της, το Δημοτικό Συμβούλιο με νεώτερη απόφασή του να επανεξετάσει την συνεργασία του με την Τράπεζα.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

Μοιραστείτε την είδηση