Ο Δημήτρης Καραθανάσης στο 3ο Συνέδριο Καινοτομίας & Νέων Τεχνολογιών Τοπικής Αυτοδιοίκησης

3 Min Read

Μίλησε για το παράδειγμα της Περιφέρειας στην αναβάθμιση του Υβριδικού cloud του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Στο 3ο Συνέδριο Καινοτομίας & Νέων Τεχνολογιών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη από τις 25 έως τις 27 Απριλίου στο πλαίσιο της έκθεσης Τεχνολογίας BEYOND, συμμετείχε ο Προϊστάμενος του Τμήματος Σχεδιασμού και Υποστήριξης Πληροφοριακών Συστημάτων Δημήτρης Καραθανάσης, ο οποίος εκπροσώπησε την Διεύθυνση Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Θέμα της εισήγησής του ήταν οι Σύγχρονες Υπηρεσίες modern Workplace στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ένα σύνθετο έργο υποδομών και εργαλείων του εργασιακού περιβάλλοντος των χρηστών που προσφέρει συνεργατικότητα, ευελιξία και πρώτιστα ασφάλεια.

- Advertisement -

“Είχα την ευκαιρία να παρουσιάσω τη δουλειά που κάναμε ως Διεύθυνση Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΠΔΜ, στον τομέα σύγχρονων τεχνολογιών αναβαθμίζοντας τις υποδομές μας στο Υβριδικό Cloud του Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, καθιστώντας το φορέα μας τον πρώτο στην Ελλάδα που εντάχθηκε στο Hybrid Azure/G-cloud. Επιπρόσθετα παρουσίασα την καινοτομία που πετύχαμε με τη μετάβαση σε περιβάλλον “Modern Workplace” σε όλες τις υπηρεσίες μας, αξιοποιώντας όλες τις εφαρμογές και υπηρεσίες που στα σύγχρονα Cloud περιβάλλοντα εργασίας προσφέρονται και χρησιμοποιούνται από οργανισμούς παγκοσμίως στη νέα εποχή. Προσδοκία ήταν να οδηγήσουμε το φορέα μας σε ένα νέο μοντέλο εργασίας που διευκόλυνε τα στελέχη μας στο έργο τους, και τους επέτρεψε να λύνουν προβλήματα και να δίνουν λύσεις ανά πάσα στιγμή αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο το κάθε λεπτό του εργασιακού τους χρόνου στα πλαίσια μιας ολιστικής προσέγγισης πλέον στην εργασία που προσφέρει ευελιξία, συνεργατικότητα και ασφάλεια” ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Καραθανάσης, ο οποίος είναι και υποψήφιος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Ο ίδιος τόνισε πως ένας από τους στόχους της όλης προσπάθειας, ήταν η αύξηση της παραγωγικότητας των στελεχών με αποτέλεσμα την αύξηση της αποδοτικότητας και εξυπηρέτησης των πολιτών αλλά και του έργου που η ηγεσία μπορεί να επιτελέσει αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο τις ικανότητες των στελεχών της διεύθυνσης που ανήκει.

“Πρόκειται στην ουσία για καινοτομία στον εργασιακό χώρο αντίστοιχη με αυτή που επέφεραν τα κινητά τηλέφωνα στο χώρο αυτό. Ευχαριστώ τους συναδέλφους μου στην πληροφορική της ΠΔΜ αλλά και όλων των φορέων και Υπουργείων, με προεξέχοντες τον Άρη Μελετίου Γ.Δ. της ΓΓΠΣΨΔ, τον Δημήτρη Παππά της ΟΤΕ group of Companies, και τους συναδέλφους τους, για τη συνεργασία μας όλα αυτά τα χρόνια στον κοινό αγώνα για να βελτιώνουμε καθημερινά τις υπηρεσίες του Κράτους προς τον πολίτη. Έναν αγώνα Χωρίς γιορτές κι αργίες. Ευχαριστώ επίσης θερμά τους συναδέλφους Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την οργάνωση του 3ου Συνεδρίου που μας έδωσε τη δυνατότητα να παρουσιάσουμε και παλι το έργο μας” ανέφερε ο κ. Καραθανάσης στην ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση