Ο Δημήτρης Λαμπρόπουλος Δήμαρχος Βοίου για την φιλοξενία προσφύγων: Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις υποχρεώσεις που μας αναλογούν

2 Min Read

«Ο Δήμος Βοΐου δείχνοντας σεβασμό και ευαισθησία στο μεγάλο ζήτημα του προσφυγικού – μεταναστευτικού ρεύματος, δηλώνει με αίσθημα ευθύνης έτοιμος να αναλάβει τις υποχρεώσεις που του αναλογούν, έχοντας ως γνώμονα την προστασία της τοπικής κοινωνίας αλλά και το ανθρωπιστικό του καθήκον». Την δήλωση αυτή έκανε ο Δημήτρης Λαμπρόπουλος Δήμαρχος Βοίου, με αφορμή την πρόταση πρόσκληση από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, για την φιλοξενία προσφύγων – μεταναστών στους Δήμους της περιοχής.
Σε περίπτωση που ζητηθεί να φιλοξενηθεί αριθμός μεταναστών στα γεωγραφικά όρια αρμοδιότητας του, ο Δήμος Βοίου δηλώνει πως σίγουρα θα ανταποκριθεί καλώντας τους πολίτες να εκφράσουν για ακόμη μία φορά την αλληλεγγύη τους, στηρίζοντας την προσπάθεια αυτή με διάφορα είδη ρουχισμού και τροφίμων. Εξάλλου εδώ και μήνες, ο Δήμος Βοΐου σε συνεργασία με συλλόγους έχει εκφράσει την αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες, συγκεντρώνοντας και παραδίδοντας τρόφιμα, ρουχισμό, φάρμακα, διαθέτοντας φορτηγό αυτοκίνητο και προσωπικό του οικείου Δήμου, για τη μεταφορά ειδών στην Ειδομένη.
Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Βοίου, δηλώνει πως δεν είναι αντίθετη στη διαμόρφωση χώρου φιλοξενίας με συγκεκριμένες όμως προϋποθέσεις, εφόσον η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, αξιολογήσει και υποδείξει τον κατάλληλο χώρο. Θα πρέπει να δημιουργηθούν αξιοπρεπείς ανοιχτοί ή δημόσιοι προσωρινοί χώροι υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών – προσφύγων, όπου θα παρέχεται ιατροφαρμακευτική φροντίδα, δωρεάν σίτιση και στέγαση. Σε έναν τέτοιο προσανατολισμό θα μπορούσε να λειτουργήσει χώρος προσωρινής φιλοξενίας στο Δήμο Βοίου, με σκοπό να φιλοξενηθούν σε ανθρώπινες συνθήκες άνθρωποι, όπου θα τους παρέχεται κάθε δυνατή βοήθεια. «Εμείς ως Δήμος Βοίου, με τα πενιχρά μέσα που διαθέτουμε θα συνδράμουμε σε αυτή την προσπάθεια με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» αναφέρει ο Δήμαρχος Δημήτρης Λαμπρόπουλος.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Μοιραστείτε την είδηση