Ο Δήμος Κοζάνης στηρίζει την πανελλαδική απεργία στις 6 Απρίλη

1 Min Read

Την ομόφωνη στήριξη του στην πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ στις 6 Απρίλη αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης μετά από πρόταση του δημοτικού συμβούλου Κώστα Δεσποτίδη, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά πως  «αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση της τοπικής αυτοδιοίκησης, η οποία πρέπει να αφουγκράζεται σε πρώτο βαθμό τις τεράστιες δυσκολίες, στα όρια της επιβίωσης που αντιμετωπίζει για ακόμη μια φορά, ο κόσμος της εργασίας και θεωρούμε η στήριξη της πανελλαδικής απεργίας από τη ΓΣΕΕ στις 6 του Απρίλη, με ακμή την ακρίβεια, τον κατώτατο μισθό και τις συλλογικές συμβάσεις, αποτελεί υποχρέωση μας».

Στη συνέχεια ανέφερε πως ακόμα και ο Πρωθυπουργός αναγνώρισε πρόσφατα πως υπάρχουν άνθρωποι που εξαρτώνται από τον κατώτατο μισθό τους. Έναν μισθό που στις παρούσες συνθήκες, με τον πληθωρισμό να καλπάζει στο 9% εξαϋλώνεται πλήρως.

Τέλος τόνισε πως τα επιδόματα δεν αποτελούν λύση. Η στήριξη πρέπει να έχει θεσμικά χαρακτηριστικά με συνεχή αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού και δημοκρατική επαναρύθμιση των εργασιακών σχέχεων και του συλλογικού εργατικού δικαίου.

Αξίζει να σημειώσουμε πως η Λαϊκή Συσπείρωση συμφώνησε με τη στήριξη στην απεργία με τον Νώντα Στολτίδη πάντως να σημειώνει πως έχει δικές του ξεχωριστές θέσεις.

Θένια Βασιλειάδου www.xronos-kozanis.gr

 

Μοιραστείτε την είδηση