Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου 1821 στην Εορδαία

2 Min Read

Με την καθιερωμένη παρέλαση προ των επισήμων και παλλαϊκή συμμετοχή  η Πτολεμαίδα γιόρτασε την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας χοροστατούντος του Αρχιερατικού Επιτρόπου Εορδαίας Αυγουστίνου Αυξωνίδη και με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου της περιοχής , παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.

Ακολούθησαν η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων της Κεντρικής Πλατείας της Πτολεμαίδας , υπό του ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου και η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Αρχιμανδρίτη Πατέρα Τιμόθεο Τσισμαλίδη , ο οποίος μέσα από την εμπεριστατωμένη ομιλία του ανέδειξε με στόμφο και παλμό το σημαντικό νόημα της διπλής γιορτής.

   «Διπλή Γιορτή της πίστεως και της πατρίδας η σημερινή και εύχομαι ο Ελληνισμός να είναι πάντα ελεύθερος και η Παναγία να σκέπει τον καθένα από εμάς» τόνισε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Εορδαίας , ενώ στις αξίες και στα ιδανικά της Εθνικής Επανάστασης αναφέρθηκαν στα μηνύματά τους ο Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης , ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας Βασίλειος Μιχελάκης, ο εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης Γεώργιος Ντζιμάνης  και ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Αντιπεριφερειάρχης Ματθαίος Καλαϊτζόπουλος .

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την καθιερωμένη δεξίωση του Δημάρχου Εορδαίας στο Δημοτικό Κατάστημα ,όπου παραβρέθηκαν o Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης Θέμης Μουμουλίδης , οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας , Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών, ΜΜΕ, αλλά και πολίτες.

Να σημειωθεί ότι ανάλογες επετειακές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Εορδαίας.

 

Μοιραστείτε την είδηση