Ο Γιώργος Αμανατίδης για τη διαφοροποίηση της Δυτικής Μακεδονίας στα φωτοβολταικά

2 Min Read
Σε δημοσίευση που έκανε ο Βουλευτής στις 30-11-2020 στον προσωπικό του λογαριασμό αναφέρθηκε στη μέριμνα του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη για τις λιγνιτικές περιοχές και συγκεκριμένα για τη Δυτική Μακεδονία.
Η έγγραφη και συγκεκριμένη πρόταση ρυθμίσεων που κατέθεσε ο Βουλευτής στις 26/11/2020, είχε ήδη εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη του, κάτι που επιβεβαιώθηκε σε τηλεφωνική επαφή μαζί του.
Η υπόψη ρύθμιση προωθήθηκε στην αρμόδια Γενική Γραμματέα κα. Σδούκου Αλ. για ένταξη στο σ/ν με Υπουργική τροπολογία.
Ακολούθησε επαφή του Βουλευτή μαζί της, με αντικείμενο τις συγκεκριμένες διατυπώσεις επί των οποίων είχε ήδη συμφωνήσει και ο Σύνδεσμος Επενδυτών Φωτοβολταϊκών Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (ΣΕΦΠΕΔΜ), ως χρήστες.
Ακολούθως κατατέθηκε η Υπουργική τροπολογία και ήδη στο άρθρο 160 του νόμου (δεν εκδόθηκε ακόμη το ΦΕΚ) με τίτλο: Εκσυγχρονισμός της Χωροταξικής και Πολεοδομικής Νομοθεσίας και άλλες διατάξεις, που διαφοροποιεί τη Δυτική Μακεδονία από το σύνολο της χώρας στα τρία παρακάτω σημαντικά θέματα που παρατείνονται κατά ένα έτος:
1ον Κατάθεση αιτήσεων μέχρι 01.01.2022 για Φ/Β κάτω των 500KW και διατήρηση της “ταρίφας” χωρίς ανταγωνιστική διαδικασία.
2ον Οι κοινές Ενεργειακές Κοινότητες, στις οποίες δεν συμμετέχουν ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού, που θα υποβάλλουν αιτήσεις στον ΔΕΔΔΗΕ μέχρι 30/06/2022 θα εξακολουθούν να λειτουργούν με “ταρίφα”.
3ον Παρατείνεται η δυνατότητα εξασφάλισης σταθερής τιμής (ταρίφα) για τις Ενεργειακές Κοινότητες στις οποίες συμμετέχουν ΟΤΑ ή περισσότερα από 60 μέλη.
Στις παραπάνω τροπολογίες αποτυπώνεται η αποτελεσματικότητα της συνεργασίας του Βουλευτή τόσο με το ΥΠΕΝ όσο και με τον ΣΕΦΠΕ Δυτικής Μακεδονίας τους οποίους και ευχαριστεί.
Αποτελεί επίσης άλλη μία απόδειξη ότι η Κυβέρνηση ακούει και παρεμβαίνει με προτεραιότητα και παραγωγικά στις περιοχές εφαρμογής του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης αποτυπώνοντας τη συνέπεια λόγων και έργων.
Κοζάνη, 08/12/2020
Γιώργος Αμανατίδης
Βουλευτής Ν. Κοζάνης – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤIA
Μοιραστείτε την είδηση