Ο Γιώργος Κασαπίδης σχετικά με τις εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση της ονομασίας της φέτας

2 Min Read

Ερωτηθείς σχετικά με τις εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση της ονομασίας της Φέτας, ο βουλευτής Κοζάνης Γιώργος Κασαπίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
“Η ελληνική αιγοπροβατοτροφία αποτελεί αναμφισβήτητα το σημαντικότερο κλάδο της αγροτικής μας οικονομίας. Εγκληματικά λάθη όλων όσων διαχειρίστηκαν πολιτικά, από το 2009 έως το 2016, το θέμα της Φέτας οδήγησαν ένα βήμα πριν την οριστική εκχώρηση του ονόματος του εμβληματικού αυτού προϊόντος της πατρίδας μας σε τρίτες χώρες.
Στην πράξη αυτό θα σημαίνει την αρχή του τέλους για την κτηνοτροφία μας. Κανένας από όλους τους υπηρεσιακούς και πολιτικούς παράγοντες που συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις των εμπορικών συμφωνιών της Ε.Ε. με τρίτες χώρες, δεν είχε ούτε καν το δικαίωμα να ακουμπήσει το θέμα της Φέτας. Πολύ δε περισσότερο να συναινέσει στην εκχώρηση του ονόματος. Είναι τόσο άδικο και τόσο μεθοδευμένο εις βάρος της πατρίδας μας που δεν μπορεί και δεν πρέπει η συνείδηση κανενός μας να το ανεχτεί. Η μόνη περίπτωση να αποτραπεί, είναι πλέον από τους βουλευτές στη Βουλή.
Να πεισθούν όλοι οι βουλευτές και να αντιδράσουν.
Ομόφωνα το σώμα να επιμείνει στην πλήρη προστασία της Φέτας στις επικείμενες προς επικύρωση από το Κοινοβούλιο εμπορικές συμφωνίες της Ε.Ε. με Καναδά και Νότια Αφρική, πριν τεθούν προς ψήφιση.
Ό,τι ισχύει δηλαδή για το ροκφόρ των Γάλλων και την παρμεζάνα των Ιταλών.
Ισοτιμία και ισονομία!
Όλοι οι Έλληνες οφείλουμε να αγωνιστούμε και να το πετύχουμε.
Πρωτίστως γεωργοί, κτηνοτρόφοι, τυροκόμοι και η επιστημονική και ακαδημαϊκή κοινότητα της χώρας, οι οποίοι αγωνίστηκαν εδώ και τριάντα χρόνια για την κατοχύρωση του ονόματος της Φέτας στην Ε.Ε. ως Π.Ο.Π. και στους οποίους ανήκουν τα πνευματικά και οικονομικά δικαιώματα της νομικής αυτής κατοχύρωσης”.

Μοιραστείτε την είδηση