Ο κόσμος πρωταγωνιστής της Κοζανίτικης Αποκριάς

1 Min Read

Πέρασε και η Κοζανίτικη Αποκριά 2023, η οποία καταγράφεται ως μια από τις δυναμικότερες και μαζικότερες των τελευταίων ετών. Από τη μια, η αναγκαστική αποχή των τριών χρόνων του κορωνοϊού και από την άλλη ο καλός καιρός δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για να βγει ο κόσμος έξω και να γλεντήσει με την ψυχή του.

Την Κυριακή της Αποκριάς στην πόλη γινόταν το αδιαχώρητο σε δρόμους, καφέ, εστιατόρια, ενώ εδώ και πολύ καιρό πριν δεν υπήρχε κρεβάτι ούτε για δείγμα στα καταλύματα όχι μόνο της πόλης, αλλά και της γύρω περιοχής.

Το μεσημέρι της Κυριακής, στην παρέλαση των αρμάτων, πρωταγωνίστησε η επικαιρότητα με θέματα όπως τα φωτοβολταϊκά, το Καταργκέϊτ, αλλά και ο έρωτας Βανδή Μπισμπίκη.

Οι εκδηλώσεις της Κοζανίτικης Αποκριάς κορυφώθηκαν με την παρέλαση αρμάτων και ομάδων μεταμφιεσμένων και φυσικά το βράδυ με το άναμμα όλων των φανών, παρουσία πλήθους κόσμου.

Οι Φανοί Άη Δημήτρης, Άη Θανάσης, Αλώνια, Αριστοτέλης, Γιτιά, Κασμιρτζήδις, Κεραμαριό, Κόζιανη, Κρεβατάκια, Λάκκος τ΄Μάγγαν, Μπουγδανάθκα, Παύλος Μελάς, Πηγαδ’ απ’ του Κεραμαριό, Πλατάνια και Σκ’ρκα άναψαν με χιλιάδες επισκέπτες να συμμετέχουν στο χορό και στα σκωπτικά τραγούδια που είναι και το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της Κοζανίτικης Αποκριάς.

 

Όλγα Τουφεγγοπούλου-xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση