O Πρόεδρος της ΚΔΒΚ Βασίλης Παπαποστόλου: Θα ζητήσω από τους υπαλλήλους να εκπληρώνουν στο 100% τις υποχρεώσεις τους που ο νόμος, ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας και η λογική προσδιορίζει

4 Min Read
Θέση πάνω στο ζήτημα που έχει προκύψει στη ΚΔΒΚ με τις καταγγελίες για εργασιακό εκφοβισμό πήρε ο Πρόεδρος της ΚΔΒΚ Βασίλης Παπαποστόλου, με αφορμή κείμενο που αναρτήθηκε στο kozan.gr και αναδημοσίευσε ο “Χρόνος“.
Αναλυτικά:
Αν και είχα αποφασίσει, πως θα μιλήσω την ερχόμενη εβδομάδα διεξοδικά για το “τι ακριβώς συμβαίνει” αυτή τη στιγμή στη “Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη ΜΑΣ”, ένα κείμενο που δημοσιεύτηκε στο έγκριτο site kozan.gr το απόγευμα, με αναγκάζει απλά να πω δυο (μόνο) επιγραμματικές κουβέντες, διότι εκ της φύσεως μου απαντώ πάντα και στα πάντα που με αφορούν άμεσα.
1. Το κείμενο που δημοσιεύτηκε και ως υπογράφοντα φέρει το όνομα του καλό φίλου και εκπροσώπου των εργαζομένων στη ΚΔΒΚ του κυρίου Μυλωνά, δεν το έχουν λάβει ποτέ τα χέρια μου, ούτε το διάβασαν τα μάτια μου.
2. Επειδή όμως δε θέλω να κρύβομαι, παραπλήσιας υφής κείμενο, μοιράστηκε χθες στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που εγώ συγκάλεσα εκτάκτως προς ενημέρωση. Όταν ένα τέτοιο κείμενο το οποίο αφορά σοβαρές καταγγελίες για διάφορα θέματα, έρχεται στα χέρια του προέδρου, όχι επίσημα και “φυσιολογικά” αλλά με τη μορφή μοιράσματος φυλλαδίου, δε θα ήταν λογικό να απαντήσω άμεσα. Προφανώς και δεν υποτιμώ αυτά που αναφέρονται. Προφανώς και πολλά απ’ αυτά τα θεωρώ εξαιρετικής σπουδαιότητας. Εννοείται πως τα έχω λάβει πολύ σοβαρά και για αυτό συγκάλεσα εκτάκτως και ενημέρωσα το Δ.Σ.
Όμως ακόμα και στα κείμενα αυτά, είτε στο νούμερο 1 είτε στο άγνωστο νούμερο 2,”μου δίνονται” 15 μέρες προθεσμία να διατύπωσω το πως θα κινηθώ από εδώ και πέρα (τον οδικό μας χάρτη όπως αναφέρεται). Άρα και λόγω των ειδικών συνθηκών “που επικρατούν επί έτη στη ΚΔΒΚ” προφανώς και χρειάζεται λίγος χρόνος ώστε να μπορέσω να ενημερώσω όλους “τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ” για το πώς θα κινηθούμε από εδώ και εμπρός.
Και πιστέψτε με, από τη Δευτέρα θα κινηθούμε πλέον “αλλιώς”. Νόμιμα και με ευγένεια όπως ταιριάζει σε μορφωμένους και ευγενείς ανθρώπους.
Μόνο που από εδώ και πέρα, αφού πρώτα, ως οφείλω, θα εξετάσω και προφανώς θα προασπίσω με κάθε τρόπο τα δικαιώματα των υπαλλήλων, θα ζητήσω από τους τελευταίους, πάλι ως οφείλω ως πρόεδρος, να εκπληρώνουν στο 100% τις υποχρεώσεις τους που ο νόμος, ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας και η λογική προσδιορίζει. Ας πούμε τώρα μου ήρθε ξαφνικά στο μυαλό το άρθρο 25 του κώδικα.
Επειδή μακρηγορώ κι επειδή μέσα στην εβδομάδα που έρχεται θα έχουμε αρκετές “διαλέξεις” θα ολοκληρώσω λέγοντας μόνο πως θα απαντηθούν ΟΛΑ. Είτε μας “βολεύουν” είτε “θα μας ξεβολέψουν”. Με πρώτον εμένα.
Σας δίνω το λόγο μου γι’ αυτό. Μετά την ενημέρωση του Διοικητικού Συμβουλίου χθες, μετά την ενημέρωση σήμερα, ως όφειλα, “των κεφαλών του Δήμου”, από τη Δευτέρα την κατάσταση στα χέρια του θα την έχει ο Πρόεδρος της ΚΔΒΚ. Διότι την τεράστια αυτή τιμή να προϊσταμαι εδώ δε μου την έκαναν ορισμένοι εξαιρετικοί άνθρωποι για να καμαρώνω στο δρόμο. Το άγχος, η πίεση και το τρέξιμο ανήκουν στην…τιμή αυτή.
Υ.γ: Δεν ξεχνάω τίποτα, ακούω τα πάντα και θα απαντήσω σε όλους και σε όλα. Λίγες μέρες υπομονή μόνο. Αυτό μόνο ζητάω.
Κατόπιν, ουδεμία πίστωση χρόνου.
Είμαι βέβαιος πως τα καταφέρουμε.
Από εδώ και πέρα για ότι λανθασμένο βήμα γίνει, ο υπεύθυνος θα είμαι μόνο εγώ.
Βασίλειος Κ. Παπαποστόλου
πρόεδρος Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης
Μοιραστείτε την είδηση