Ο πρόεδρος των Φροντιστών Δυτικής Μακεδονίας Ηλίας Μιχαηλίδης για τις φετινές βάσεις

1 Min Read

Οι χαμηλές επιδόσεις των μαθητών στα Μαθηματικά και στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας έριξαν κατακόρυφα τις βάσεις στο 5ο επιστημονικό πεδίο, ενώ στα υπόλοιπα πεδία οι βάσεις εισαγωγής κυμάνθηκαν στα ίδια επίπεδα με λίγες εξαιρέσεις στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις.

«Στις ξένες φιλολογίες επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά το ασανσέρ των βάσεων, στις περιζήτητες σχολές (Ιατρική, Νομική) όπως ήταν αναμενόμενο δεν είχαμε αλλαγές, στις Πολυτεχνικές είχαμε στην πλειονότητα πτώση γύρω στα 300 μόρια, ενώ και στα οικονομικά είχαμε πτώση. Στα παιδαγωγικά το διπλάσιο ενδιαφέρον διπλασίασε τα μόρια, ενώ η μεγάλη αύξηση στο τμήμα της Χημείας σχετίζεται με την ένταξή της και σε δεύτερο επιστημονικό πεδίο» τονίζει ο πρόεδρος των Φροντιστών Δυτικής Μακεδονίας Ηλίας Μιχαηλίδης.

Σε ότι αφορά στα τμήματά του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας τα περισσότερα, όπως προκύπτει και από το αναλυτικό ρεπορτάζ είχαν αύξηση. Σύμφωνα με τον κ. Μιχαηλίδη «η αύξηση οφείλεται στη γενικότερη αύξηση των επιδόσεων, αλλά και στο γεγονός ότι οι σχολές μας καθιερώνονται σιγά-σιγά στη συνείδηση του κόσμου κι αν συνεχιστεί αυτό, θα είναι κάτι ιδιαίτερα θετικό για την περιοχή».

Μοιραστείτε την είδηση