Ο πρώτος ταχυφορτιστής οχημάτων 50 Κιλοβάτ τοποθετήθηκε στην Κοζάνη

2 Min Read

Από το Σάββατο «μπαίνει» στο σύστημα φορτίσεων στο πρατήριο Χλιάπα στην Κοζάνη

Ο πρώτος ταχυφορτιστής ηλεκτρικών οχημάτων με ισχύ 50 Κιλοβάτ εγκαταστάθηκε στην Κοζάνη και συγκεκριμένα στο πρατήριο καυσίμων Χλιάπα στον κόμβο Λαρίσης. Πρόκειται για ένα ταχυφορτιστή με τρία φις κουμπώματος, ένα απλής φόρτισης και δυο ταχυφόρτισης.

Το συνεργείο τοποθέτησης ξεκίνησε την διαδικασία το πρωί της Τετάρτης και ολοκλήρωσε τις απαραίτητες εργασίες λίγες ώρες μετά. Ο φορτιστής βρίσκεται στην αριστερή άκρη του πρατηρίου καυσίμων και την Πέμπτη θα γίνουν και οι απαραίτητες εργασίες βαψίματος του δαπέδου. Μέχρι και την Παρασκευή αναμένεται και η τελική αδειοδότηση και από το Σαββατοκύριακο θα ενταχθεί στον χάρτη των φορτίσεων του δικτύου της Protergia, με την οποία έχει συνάψει συμφωνία το πρατήριο.

«Στην ταχυφόρτιση το όχημα αναμένεται να φορτίζει σε 35 λεπτά και θα βοηθήσει σημαντικά τους διερχόμενους οδηγούς να συνεχίζουν το ταξίδι τους χωρίς το άγχος της αναζήτησης φορτιστή για έναν σημαντικό αριθμό χιλιομέτρων. Εννοείται πως θα βοηθήσει και τους οδηγούς της Κοζάνης και της γύρω περιοχής αφού βλέπουμε πως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα άρχισαν να αυξάνονται» είπε στον «Χ» ο ιδιοκτήτης των πρατηρίων Γιάννης Χλιάπας. Ο ίδιος πρόσθεσε πως το αμέσως επόμενο διάστημα θα εγκατασταθεί και ένας ακόμη ταχυφορτιστής και στο πρατήριο που διαθέτει στα Κοίλα. «Εξελισσόμαστε και προσαρμοζόμαστε στις ανάγκες των καιρών και της ηλεκτροκίνησης» πρόσθεσε ο κ. Χλιάπας.

Όλγα Τουφεγγοπούλου – www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση