Ο Στέλιος Κούλογλου στα μαρτυρικά χωριά Μεσόβουνο και Πύργοι

2 Min Read

Στα μαρτυρικά χωριά Μεσόβουνο και Πύργοι βρέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης ο δημοσιογράφος και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, στο πλαίσιο της περιοδείας του σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας.
Ο κ. Κούλογλου, γνώστης των περιοχών που υπέστησαν ολοκαυτώματα απο τους Ναζί, συζήτησε με τους κατοίκους για τα γεγονότα της περιόδου 1941-44, όταν 315 κάτοικοι εκτελέστηκαν στο Μεσόβουνο και 327 στους Πύργους.
«Με δεδομένη την άνοδο του φασισμού και της ακροδεξιάς στην Ευρώπη είναι απαραίτητο να θυμόμαστε την ιστορία μας. Να μην την ξεχάσουμε. Πολλοί την έχουν ξεχάσει. Όλα αυτά συμβαίνουν, όταν μια χώρα, ένα έθνος, ξεχνάει την ιστορία του και τότε είναι καταδικασμένο να ζήσει τα ίδια. Αυτό που έζησαν εδώ οι κάτοικοι. Η διαφορά είναι με άλλα μαρτυρικά χωριά ότι λόγω του εμφυλίου πολέμου, τα Ολουκατύμωατα δεν έιγναν γνωστά και πρέπει να τα αναδείξουμε και στο Ευρωκοινοβούλιο».
Ο κ. Κούλογλου επισκέφθηκε τα μνημεία των Ολοκαυτωμάτων σε Μεσόβουνο και Πύργους, αλλά και τους αχυρώνες που οι Ναζί έκαψαν ζωντανούς τους κατοίκους των Πύργων.
«Το μήνυμα είναι ότι οι λύκοι ξανάρχονται και δεν πρέπει να τους αφήσουμε. Πρέπει όλοι να κατέβουμε να ψηφίσουμε και να σταματήσουμε το δρόμο σε αυτούς που έχουν αυτές τις απόψεις και σε αυτούς που φλερτάρουν με αυτές τις απόψεις» ανέφερε ο κ. Κούλογλου.
Σωκράτης Μουτίδης

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση