Ο Στέλιος Κούλογλου ζητά επίσκεψη ευρωβουλευτών στους Έλληνες στρατιωτικούς

2 Min Read

Την αποστολή αντιπροσωπείας ευρωβουλευτών στην Τουρκία, με σκοπό τη συνάντηση με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς , ώστε να διαπιστώσουν τις πραγματικές συνθήκες κράτησής τους, ζητά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου.
Η επιστολή απευθύνεται στον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων Ντέιβιντ Μακάλιστερ και επισημαίνεται η παραβίαση απο την Τουρκία του άρθρου 5 παρ. 2 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα δικαιώματα του ανθρώπου, μιας και οι Έλληνες στρατιωτικοί κρατούνται για περισσότερο απο 50 ημέρες, χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες ή να έχει ξεκινήσει κάποια νομική διαδικασία.
«Ζητώ να συνεχίσουμε αυτό που ξεκινήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα, όταν με μια συντριπτική πλειοψηφία το ΕΚ καταδίκασε την Τουρκία και ζήτησε την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών. Δεμ πρέπει να μείνουμε σε αυτό, αλλά να πάει αντιπροσωπεία ευρωβουλευτών να δει τους αξιωματικούς, να συζητήσει μαζί τους, να δει τι συμβαίνει με τις συνθήκες διαβίωσης και κράτησης και να ζητήσει εξηγήσεις απο την τουρκική πλευρά» λέει ο Στέλιος Κούλογλου.
Μιλώντας αποκλειστικά στο kozani.tv δήλωσε πως μετά την έκδοση του ψηφίσματος απο το Ευρωκοινοβούλιο, το κλίμα είναι υπέρ της Ελλάδας και επικρατεί έντονη δυσαρέσκεια και δυσφορία απέναντι στην Τουρκία.
«Ελπίζω να υπάρξει αυτή η επιστολή για να δώσουμε ηθική και πρακτική συμπαράσταση στους στρατιωτικούς και το δίκαιο αίτημά τους για ελευθερία» τόνισε ο Έλληνας ευρωβουλευτής.
Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση