Ο Στέργιος Δελιαλής και η σχέση του με την Κοζάνη

1 Min Read

«Χαίρομαι που γυρίζω στην πατρίδα της οικογένειάς μου από την πλευρά του πατέρα μου. Θυμάμαι να σας τη σχεδιάσω ως designer, θυμάμαι τα κόλιαντα μπάμπω κόλιαντα, θυμάμαι την πλατεία, θυμάμαι το θειό μου το Νικολάκη το Δελιαλή στη Βιβλιοθήκη» με τα λόγια αυτά ο πολύ γνωστός designer Στέργιος Δελιαλής ξεκίνησε την ομιλία του για τα λογότυπα που συμμετείχαν στο διαγωνισμό του δήμου Κοζάνης και παρουσιάστηκαν την Κυριακή στο Κοβεντάρειο.

Όπως διαβάσαμε στο group Κοζάνη- Μνήμες, Αναμνήσεις σε σχετική ανάρτηση του Κώστα Τσιώρα, ο  πατέρας του Στέργιου Δελιαλή, Κώστας, ήταν Κοζανίτης ενώ η μητέρα του Ελλη ήταν Θεσσαλονικιά. Παντρεύτηκαν στην Κοζάνη στην διάρκεια της Κατοχής αλλά σχεδόν αμέσως μετακόμισαν στην Θεσσαλονίκη. Τα τέσσερα παιδιά τους Σάκης, Στέργιος, Κατερίνα και Αρτεμις είναι γεννημένα και μεγαλωμένα στην Θεσσαλονίκη και περιστασιακά επισκέπτονταν την Κοζάνη στο παρελθόν.
Ο Στέργιος Δελιαλής (ο σχεδιαστής και συλλέκτης) είναι πρώτος ξάδερφος του κ. Στέργιου Δελιαλή που έχει το γνωστό κατάστημα ρούχων στην M. Αλεξάνδρου.

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση