Έξαλλοι οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων με όσους παρέχουν υπηρεσίες άθλησης, αλλά δεν δηλώνουν γυμναστήρια

1 Min Read

Έξαλλοι είναι οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων Δυτικής Μακεδονίας με όσους, ενώ παρέχουν υπηρεσίες σωματικής άθλησης και άσκησης, εντούτοις δεν έχουν εκδώσει άδεια γυμναστηρίου και επομένως δεν υπόκεινται στις σχετικές διατάξεις που διέπουν τη λειτουργία των γυμναστηρίων.

Οι γυμναστηριούχοι καλούν «όσες επιχειρήσεις και χώρους παρέχουν παράνομα υπηρεσίες άθλησης, να σταματήσουν άμεσα».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο σύλλογος αναφέρεται σχετικά πως «ανεξάρτητα από το πώς έχει επιλέξει να αυτοαποκαλεί μια επιχείρηση τη δραστηριότητά της, εφόσον παρέχει υπηρεσίες άσκησης και άθλησης που εμπίπτουν στις διατάξεις του π.δ. 219/2006, όπως αυτές αναλυτικά αναφέρονται, η δραστηριότητα αυτή υπόκειται στη διαδικασία υποβολής γνωστοποίησης ίδρυσης και λειτουργίας γυμναστηρίου προς όφελος του αποδέκτη των υπηρεσιών εκγύμνασης και της δημόσιας υγείας».

Στις υπηρεσίες γυμναστηρίου περιλαμβάνονται: αεροβική, αερόβια με χρήση ηλεκτρονικών μηχανημάτων, προπόνηση με αντιστάσεις, πιλάτες, υδρογυμναστική, παθητική γυμναστική με χρήση μηχανημάτων, παραδοσιακοί χοροί, αυτοάμυνα, κολύμβηση κλπ.

Ιδιαίτερη μνεία μάλιστα γίνεται στην ηλεκτρομυοδιέγερση με χρήση μηχανημάτων, η οποία όταν παρέχεται ως υπηρεσία άσκησης και όχι ως θεραπευτική πράξη, εμπίπτει στην έννοια της παθητικής γυμναστικής, άρα και στις υπηρεσίες γυμναστηρίου.

Μοιραστείτε την είδηση