«Όχι» και του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης στο αιολικό του Μπούρινου

2 Min Read

Αρνητικά γνωμοδότησε το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης στην Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του αιολικού πάρκου που σχεδιάζεται να γίνει στον Μπούρινο και στην κορυφή του «Ντρισινίκος». Πρόκειται για τον αιολικό σταθμό ισχύος 27,3 Μεγαβάτ της εταιρείας «Green Velocity 4 ΙΚΕ» που χωροθετείται σε εκτάσεις των δήμων Κοζάνης, Γρεβενών και Βοϊου.

Για το έργο γνωμοδότησαν αρνητικά τόσο ο δήμος Γρεβενών όσο και ο δήμος Βοϊου και το βράδυ της Πέμπτης το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης ακολούθησε την ίδια κατεύθυνση. Η εισήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου Μίλτου Μαγγιρίδη και της υπηρεσίας ήταν αρνητική κάτι που ακολούθησαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι.

Στη συνεδρίαση κλήθηκε και τοποθετήθηκε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στα αιολικά Σιάτιστας Μιχάλης Καραματζιάς, ο οποίος μίλησε για «έργο με εγκληματικές διαστάσεις αν καταφέρει η εταιρεία να το φτιάξει».

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνα κατά των Αιολικών
Σιάτιστας Μιχάλης Καραμπατζιάς

«Δεν το λέω σαν απειλή αλλά η Velocity, η Kiefer και οι παραφυάδες της στην Γαλατινή, θα πάθει ότι έπαθαν οι Ιταλοί στη Βίγλα και στον Φαρδύκαμπο. Ο λαός της Σιάτιστας και της Γαλατινής είναι αποφασισμένος να μην επιτρέψει αυτό το παραμύθι της πράσινης ανάπτυξης να περάσει» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμπατζιάς.

Ο ίδιος εξήρε τα χαρακτηριστικά του Μπούρινου, στον οποίο ευδοκιμούν πάνω από είκοσι μοναδικά ενδημικά φυτά, αποτελεί μνημείο της φύσης και περιοχή Natura και έχει επιστημονική σημασία γιατί είναι το σημείο όπου ενώνονται η Ευρασιατική με την Αφρικανική πλάκα . «Όλα αυτά παραβιάζονται» ανέφερε ο κ. Καραμπατζιάς.

Η αρνητική γνωμοδότηση ήταν ομόφωνη από το Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Σωκράτης Μουτίδης – xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση